Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni

Postat de simona72 in Prajituri
30 Apr 2014 | 15706 vizualizari
Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni

Inspirata de la Irina...tocmai cand eram pe punctul de a face o alta prajitura cu frisca si lapte condensat a aparut Irina cu prajitura asta...eu una nu i-am rezistat. Asa ca, m-am razgandit si am facut prajitura asta super delicioasa, dar adaptata la ingredientele mele, care deja erau cumparate.

Ingrediente

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri indulcitor
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • pt crema:
  • 250 gr smantana pt frisca (grasa, de consistenta groasa, achizitionata de la tarani)
  • 200 ml lapte condensat
  • 1 plic de gelatina
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 2 maini de marshmallows
  • 1 punga capsuni congelate(aproximativ 500 gr)
  • 1 cescuta apa
  • pt glazura:
  • 200 gr ciocolata 52% cacao
  • 200 gr smantana pt frisca(de la Lidl)

Mod de preparare

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam indulcitorul, iar cand sunt batute bine si se tin de tel adaugam apa rece peste bezea si mai mixam 1-2 minute. Adaugam treptat cate un galbenus, iar la urma uleiul in fir subtire si extractul de vanilie. Faina o amestecam cu cacao si praf de copt. Se combina amestecand usor amestecul de bezea cu cel de faina. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 170 grade pt 25-30 minute. 

Pentru crema: capsunile congelate se pun intr-o craticioara cu fund dublu impreuna cu o cescuta mica de apa. Se lasa sa fiarba 10 minute, se dau prin robot, se pun inapoi in craticioara, se adauga marhmallows, se amesteca si se lasa pana cand acestea s-au dizolvat complet. Se da la frigider sa se raceasca. Smantana pt frisca fiind asa de grasa nu a necesitat o mixare indelungata, in 2-3 minute a fost gata. Deci, se mixeaza smantana cu indulcitorul pana capata consistenta dorita. Gelatina se dizolva in laptele condensat usor incalzit deasupra flacarii de la aragaz, se lasa sa se raceasca complet si se toarna peste frisca mixata. Se amesteca cu un tel cu piureul de capsuni si marshmallows. Se da la frigider pt 15-20 minute.

Pentru glazura: se pune pe baie de aburi ciocolata taiata bucatele impreuna cu smantana pt frisca si se amesteca pana  ciocolata s-a topit complet.

Pentru asamblare: scoatem blatul racit din tava, ii indepartam hartia de copt, punem blatul inapoi in tava. Turnam crema peste blat, nivelam cu o spatula, acoperim cu folie alimentara si dam prajitura la frigider pt cateva ore sau pana a doua zi. Indepartam folia, portionam prajitura in patrate si turnam glazura de ciocolata deasupra. Eu am mai decorat cu cativa fulgi de ciocolata pe deasupra. Se da la frigider pana se intareste si glazura. Pofta mare!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare. Cand au inceput sa devina spuma, adaugati indulcitorul si mixati bine. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2014, 11:06
ce tare! exact asa am patit si eu )
facusem blat pentru amandina, am intrat pe site, am vazut prajitura Irinei si m-am razgandit ))
la 30.04.2014, 11:07
Ce-mi place arata tare bine
la 30.04.2014, 11:10
ce bine arata
la 30.04.2014, 11:13
Gaby, eu vroiam sa faca FELIE DE LAPTE(MILCH SCHNITTE)si m-am razgandit...seara pe la ora 19 suna mama, dupa ce eu eram gata cu toata treaba, vasele spalate si puse la loc...imi faci si mie o prajitura zice mama ce sa mai zic?? si am facut-o si pe aia daca tot am avut-o in gand...
la 30.04.2014, 11:14

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking