Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni

Postat de diaconta in Prajituri
11 Mai 2014 | 11117 vizualizari
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni

Ador prăjiturile cu brânză şi fructe.Şi cum azi a fost zi de piaţă am găsit brânză de vaci şi căpşuni.Am avut şi ouă „de ţară”,care au dat o culoare minunată blatului,aşa că le-am combinat într-un desert minunat.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Pentru crema de brânza :
  • 700 g brânza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri smântâna
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
  • Pentru jeleul de capsuni:
  • 800 g capsuni
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml sirop de zmeura
  • 2 linguri amidon alimentar
  • Pentru crema de Mascarpone si capsuni:
  • 250 g Mascarpone Delaco
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida(Hulala)
  • 3 linguri jeleu de capsuni preparat anterior
  • Mai avem nevoie de:
  • Frisca si capsuni pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat am folosit o reteta de pandişpan foarte simpla dar cu un rezultat garantat.

Asta daca se respecta cateva reguli simple,proportia ou-zahar-faina ,adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit,iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer în compozitie,aproximativ 20 de minute.

Tava am tapetat-o cu hârtie de copt.

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Am mixat ouale împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute,pâna îsi tripleaza volumul si capata consistenta unei creme,paletele mixerului lasând o urma în compozitie.

Am încalzit cuptorul la 180 de grade.

Faina amestecata cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua,în 3 reprize,amestecând usor cu un tel,cu miscari de rasturnare mai degraba decât de amestecare.

Am pus apoi compozitia în tava si am batut putin tava de masa ,ca sa se aseze putin  compozitia.

Am pus la cuptor pentru 30 de minute.

In nici un caz nu deschideti usa cuptorului în primele 20-25 de minute.

Dupa ce s-a copt,am lasat blatul sa se raceasca în cuptor cu usa întredeschisa,apoi l-am lasat pe un gratar ,l-am taiat când s-a racit complet(ideal ar fi a doua zi).

Pentru crema de brânza am mixat toate ingredientele si am adaugat aromele.

Capsunii i-am spalat,am pastrat câţiva pentru decor,apoi i-am taiat si i-am pus cu zahar sa lase sirop.

Am scurs siropul,am mai adaugat sirop de zmeura.

Capsunile le-am zdrobit cu o furculita.

Amidonul l-am diluat cu sirop si l-am pus peste capsuni.

Am pus vasul pe foc si am amestecat pâna s-a îngrosat suficient.

L-am lasat sa se raceasca.

Crema Mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra.

Am mixat si frisca.

Peste Mascarpone am pus 3 linguri de jeleu de capsuni,apoi am încorporat frisca.

Am taiat blatul în doua pe orizontala,am pus crema de brânza,un strat de jeleu,al doilea blat.

Am pus un strat de frisca,apoi am ornat cu crema de mascarpone si capsuni.

Am decorat cu felii de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Blatul: Puneti albusurile intr-un bol, inclusiv pe cele de la ouale intregi. Presarati un praf de sare, le mixati. Cand devin spuma, adaugati zaharul, mixati pana obtineti o spuma lucioasa....

Citeste continuarea

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca

Blatul: Spalati capsunile, indepartati coditele, le stergeti bine de apa si le taiati bucatele. Topiti uleiul de cocos, il lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2014, 22:59
la 11.05.2014, 23:01
Ce bunatate!!!
la 11.05.2014, 23:07
indecento la ora asta se pun din astea Pe unde o fi Laura sa-mi tina isonul Arata bestial de bine
la 11.05.2014, 23:11
Lasa Dia eu nu tin la sulietavreau eu
la 11.05.2014, 23:11
Ziceam ca v-ati culcat ))

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking