Prajitura cu Mousse de Capsuni si Glazura de Ciocolata (Reteta Video)

Postat de Ina75 in Prajituri
17 Iun 2014 | 11499 vizualizari

Vedetele acestei prajituri sunt insa capsunile, dar este delicioasa oricare ar fi fructele voastre preferate: caise, piersici, zmeura, kiwi, mure, afine,... Mousse-ul de fructe si mascarpone poate fi folosit pentru orice alt cheesecake fara coacere pe care vreti sa-l pregatiti. Mousse-ul de capsuni insa este crema perfecta spumoasa si aerata pentru acest desert, caci combinatia cu glazura de ciocolata nu poate da niciodata gres. Racoritor si in acelasi timp ciocolatos poate oricand tine locului unui tort. Sigur prajitura cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata va deveni preferata familiei si a prietenilor vostri, pentru ca este pentru toti: capsuni pentru iubitorii de fructe, mascarpone pentru iubitorii de chessecake, blat fara coacere pentru cei care o pregatesc, ciocolata pentru toti...

Ingrediente

  • 400 gr. de biscuiti
  • 300 gr. de unt topit
  • 400 gr. de capsuni curatate si spalate
  • 500 gr. de branza mascarpone
  • 200 ml de frisca lichida
  • 5 linguri cu zahar
  • 15 gr. de gelatina
  • 20-30 ml de apa pentru gelatina
  • 150 ml de lapte pentru glazura
  • 50 gr. de unt
  • 50 gr. de zahar pentru glazura
  • 200 gr. de ciocolata neagra pentru glazura
  • cateva capsuni spalate pentru ornat

Mod de preparare

Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie sau cu un obiect contondent (ciocanul pentru snitere, sucitorul,..) Rasturnam biscuitii zdrobiti intr-un bol si adaugam peste ei untul topit. Amestecam bine, pana cand obtinem o compozitie cu textura nisipului ud. Putem sa folosim orice tip de biscuiti preferam: digestici, cu ciocolata, cu lapte,...

Pregatim un platou pe care aranjam un inel pentru tort, cu diametrul de 24 cm. Rasturnam amestecul pentru blat pe platou si apasam bine cu un pahar, pana cand obtinem un blat compact. Punem blatul in frigider, pana cand se intareste foarte bine, cel putin 30 de minute.

Zdrobim capsunile pana cand obtinem un piure fin. Putem sa folosim un blender sau ustensila pentru piure. Punem piureul de capsuni la rece. Daca nu dorim sa avem seminte, putem sa-l strecuram.

Adaugam gelatina peste apa si amestecam. Lasam gelatina sa se rehidrateze 10 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pregatim aragazul si o cratita mica cu apa deasupra careia asezam gelatina rehidratata si o lasam sa se topeasca in baie de aburi. Gelatina nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi va pierde din calitati, ci doar sa se topeasca!  Adaugam gelatina topita peste piureul de capsuni si amestecam.

Pregatim un bol in care punem branza mascarpone. Adaugam cele 5 linguri cu zahar si mixam panan cand zaharul se topeste si obtinem o crema fina. Daca dorim o crema mai dulce, punem mai mult zahar. Punem frisca lichida si continuam sa mixam la viteza mare. Nu este nevoie sa batem frisca inainte! Batem bine pana cand amestecul aproape isi dubleaza volumul, minim 5 minute. In final vom obtine o crema spumoasa, ferma, dar usor aerata. Turnam peste crema piureul de capsuni amestecat cu gelatina si continuam sa mixam mousse-ul de capsuni pana la omogenizare.

Scoatem blatul de biscuiti din frigider si rasturnam peste el crema de capsuni. Nivelam usor deasupra si scuturam platoul astfel incat crema usor lichida sa se distribuie uniform. Introducem cheesecake-ul in frigider pentru minim 5-6 ore, sau cel mai bine peste noapte, pana cand devine ferm.

Cand crema de branza s-a intarit, topim ciocolata neagra.

Pregatim aragazul si o craticioara in care punem laptele pentru glazura. Adaugam cele 50 gr. de zahar, amestecam si o lasam sa se topeasca. Punem ciocolata topita si omogenizam la foc mic.Adaugam cele 50 gr. de unt, amestecam pana cand acesta se topeste si inchidem aragazul. Lasam glazura sa se raceasca, dar nu complet, trebuie sa ramana usor calduta. Trecem capsunile pregatite pentru ornat prin glazura de ciocolata si le lasam deoparte.

Scoatem prajitura cu crema de capsuni (care s-a intarit) din frigider si desfacem cu grija inelul pentru tort. Turnam deasupra desertului glazura de ciocolata calduta, incepand cu margimile cheesecake-ului. Glazura va fi lichida, dar nu trebuie sa ne speriem, pentru ca se va intari. Aranjam usor marginile desertului cu capsuni, daca mai este nevoie. Punem deasupra capsunile invelite in ciocolata.

Introducem platoul cu prajitura fara coacere in frigider pana cand glazura se intatreste. Putem sa ornam desertul si cu fulgi de migdale. Cand glazura este ferma, scoatem tortul din frigider. Pregatim un pahar cu apa fierbinte si un cutit bine ascutit. Inmuiem cutitul in apa fierbinte, apoi il stergem si taiem incet cheesecake-ul cu mousse de capsuni. Procedam la fel pentru fiecare taietura.

Servim. POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Mousse de Capsuni si Glazura de Ciocolata (Reteta Video)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Desert prajitura amandina cu ness

Postat de pushaa

Desert prajitura amandina cu ness

Blat :    Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata si visine

Postat de mirela0911

Prajitura cu crema de ciocolata si visine

Visinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand pentru a se dizolva zaharul, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare. Blatul:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2014, 15:30
la 17.06.2014, 15:45
Ce deliciosenie ne-ai adus,Ina!
la 17.06.2014, 15:56
buna buna
la 17.06.2014, 16:20
Speciala pentru voi!
la 17.06.2014, 16:30
Super, super!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking