Ingrediente
- pt blat:
- 4 oua
- 3 linguri indulcitor pulbere
- 1 lingura extract de vanilie
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 250 gr branza proaspata 0,2% grasime de la Delaco
- 250 gr branza dulce cu smantana(de la tarani)
- 100 gr unt
- 3 linguri gris
- 3 linguri faina
- 1 lingura praf de copt
- pt umplutura si decor:
- 200 gr smantana pt frisca
- 100 gr mascarpone
- 2 linguri indulcitor pulbere
- 500 gr capsuni proaspete
- 1-2 linguri miere
Mod de preparare
Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta, se tin de tel si se deschid la culoare. Se reduce viteza mixerului, se adauga extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie, cate o lingura din branzeturi si unt pana terminam ingredientele. Separat, am amestecat faina, grisul si praful de copt, le-am incorporat amestecand incet cu un tel in aluat. Compozitia rezultata am pus-o intr-o forma rotunda de silicon. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pt 40 minute si lasam blatul sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Frsica se mixeaza impreuna cu indulcitorul, iar la urma se adauga mascarponele. Capsunile se spala, se lasa sa se scurga de apa, se taie coditele si se incearca sa se aleaga capsuni cam de aceeasi marime.
Scoatem blatul din forma(seamana cu un cheese-chake) il asezam pe un platou, deasupra ornam cu ajutorul posului moate de frisca si capsuni proaspete. Peste capsuni turnam 1-2 linguri de miere. Se serveste imediat. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|