Ingrediente
- pt aluat:
- 2 oua
- 150 gr zahar
- esenta de rom
- 1plic praf de copt
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- pt umplutura:
- 300 gr brinza dulce de vaci
- 100 gr zahar
- 1 ou
- 2 linguri smintina
- 150-200 gr fragute
Mod de preparare
Blat: ouale cu zaharul se mixeaza bine de tot pina-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul, apoi laptele si esenta de rom, in tot acest timp mixind in compozitie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de oua amestecind de data aceasta cu un tel. Se pune aluatul rezultat intr-o tava rotunda de silicon am folosit eu.
Pt umplutura: se amesteca bine de tot brinza cu zaharul, oul si smantina , iar la final se adauga fragutele care se incorporeaza in brinza. Se adauga compozitia de brinza peste aluat, se da la cuptorul incins la 160-170 grade pt o ora. Eu am mai lasat prajitura inca 10 minute in cuptor cu focul stins, iar apoi cu usa intredeschisa inca 10 minute.
Dupa ce s-a racit de tot am scos-o pe un platou si am presarat zahar pudra.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si fragute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|