Ingrediente
- 4 cartofi roz
- 100-150 grame de kaiser
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 4 linguri de smântână grasă
- 1 ou
- sare
- piper
- 50 grame de cașcaval
Mod de preparare
Cartofii se spală bine și se fierb în coajă. Când sunt gata fierți, se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coji și se taie rondele, groase de 1 cm.
Se feliază afumătura și se rumenește ușor în ulei, la foc mic.
Se amestecă smântâna cu un ou ”bătut”.
Se toarnă într-o tavă termorezistentă 1-2 linguri din uleiul în care s-a prăjit afumătura și se pune un strat de rondele de cartofi. Se presară sare și piper și apoi se pun feliile de afumătură, peste care se pune al doilea strat de rondele de cartofi.
Se condimentează cu sare și piper și se toarnă deasupra, având grijă să se acopere totul și să pătrundă peste tot, amestecul de smântână și ou bătut.
Deasupra se răzuiește cașcavalul și se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până ce budinca se rumenește frumos.
Se servește caldă. Cine vrea, poate asocia un iaurt gras, sau chiar smântână.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu afumatura, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|