Budinca de cartofi cu afumatura, la cuptor

Postat de RODIMUR in Porc
13 Feb 2019 | 3761 vizualizari
Budinca de cartofi cu afumatura, la cuptor

Zilele trecute, din câteva ingrediente pe care le aveam în casă am preparat, destul de repede, o cină gustoasă și sățioasă, care încă de când era la cuptor, a umplut bucătăria de un miros tare îmbietor...

Ingrediente

  • 4 cartofi roz
  • 100-150 grame de kaiser
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri de smântână grasă
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 50 grame de cașcaval

Mod de preparare

Cartofii se spală bine și se fierb în coajă. Când sunt gata fierți, se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coji și se taie rondele, groase de 1 cm.

Se feliază afumătura și se rumenește ușor în ulei, la foc mic.

Se amestecă smântâna cu un ou ”bătut”.

Se toarnă într-o tavă termorezistentă 1-2 linguri din uleiul în care s-a prăjit afumătura și se pune un strat de rondele de cartofi. Se presară sare și piper și apoi se pun feliile de afumătură, peste care se pune al doilea strat de rondele de cartofi.

Se condimentează cu sare și piper și se toarnă deasupra, având grijă să se acopere totul și să pătrundă peste tot, amestecul de smântână și ou bătut.

Deasupra se răzuiește cașcavalul și se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până ce  budinca se rumenește frumos.

Se servește caldă. Cine vrea, poate asocia un iaurt gras, sau chiar smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu afumatura, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rulada de porc cu ciuperci

Postat de eumimi

Rulada de porc cu ciuperci

Carnea se subtiaza usor ca la friptura, sa fie cat mai subtire si apoi se bate bine sa fie cat mai subtire. Se presara peste carne, un strat de cascaval ras prin razatoarea mica, apoi se...

Citeste continuarea

Musaca cu cartofi si carne de porc

Postat de gicuta69

Musaca cu cartofi si carne de porc

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii. Ii prajim in ulei si ii scoatem pe prosoape de hartie sa se scurga de uleiul in exces. Punem intr-o cratita 3 linguri de ulei si adaugam ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2019, 17:26
la 13.02.2019, 17:48
Ce bun este
la 13.02.2019, 17:54
Daaaa...Mulțumesc frumos, Lau!
la 13.02.2019, 17:54
parca simt gustul
la 13.02.2019, 18:07
Da, Ina, atât de simplu, dar atât de bun...Mulțumesc!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking