Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui

Postat de rocsi_1612 in Pui
9 Noi 2016 | 6244 vizualizari
Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui

Aceasta budinca mi se pare chiar faina. De ce? Pentru ca o poti face sub diverse combinatii, este un preparat cu de toate, satioasa si buna de numa, numa. Noi am fost incantati, am servit-o calda cu ceva muraturi pe langa.

Ingrediente

  • 6 cartofi potriviti
  • 250 gr piept de pui dezosat
  • 200 gr sunca de curcan
  • 150 gr ciuperci taiate din conserva
  • 150 gr cascaval
  • 3 oua
  • 3 linguri pline cu smantana groasa
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3-4 crengute marar verde
  • busuioc uscat
  • 1 lingura sos teriyaki
  • 1 lingura ulei
  • unt pentru uns vasele

Mod de preparare

Pieptul de pui il taiem bucati potrivite.
Intr-un vas punem sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc uscat, uleiul si sosul teriyaki.
Amestecam toate aceste condimente, punem puiul si il invartim pe toate partile, il dam la frigider 30 de minute.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi.
Ii punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare, pentru 20-25 de minute. Cand sunt gata ii scurgem de apa.
Pieptul de pui il rumenim pe un grill, pe ambele parti, apoi il taiem bucati potrivite.
Ciupercile le spalam, le punem intr-un servetel sa se scurga surplusul de apa.
Sunca o taiem cuburi, iar cascavalul il dam pe razatoarea mare.
Intr-un bol mixam ouale spuma, incorporam smantana, un praf de sare si piper.
Mararul verde il tocam marunt, il adaugam in compozitia de oua.
Tot peste oua punem puiul, sunca, ciupercile, amestecam cu o lingura.
La final adaugam parmezanul ras.

Acum fie alegeti un vas mai mare de ceramica, fie faceti in vase mai mici. Eu am pun intr-un vas potrivit si 4 ramekine.
Ungem bine vasele cu unt.
Punem pe fundul vaselor cartofii fierti, apoi repartizam compozitia cu pui.
Deasupra presaram cascavalul ras.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana cascavalul este topit iar budinca prinde deasupra o crusta usor rumena.
Cand este gata, se scoate din cuptor si se serveste calda.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aripioare de pui umplute cu branza

Postat de Oana

Aripioare de pui umplute cu branza

Aripioarele se spala bine si se sterg cu un servet de hartie. Cu ajutorul unui cutit mic si ascutit se desface usor pielea de deasupra aripioarei. Branza rasa se amesteca cu usturoiul verde...

Citeste continuarea

Rulada de pui cu omleta

Postat de rocsi_1612

Rulada de pui cu omleta

Intai pregatim doua omlete. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele. Batem spuma doua oua, cu un praf de sare si piper. Adaugam jumatate din ceapa verde, amestecam. Ungem o tigaie mica cu ulei, o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2016, 20:23
Mmm, chiar pare un preparat satios si delicios!
la 09.11.2016, 20:27
Buna
la 09.11.2016, 20:39
buna buna
la 09.11.2016, 20:40
super
la 09.11.2016, 20:41
Buna tare si consistenta:

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking