Budinca de cartofi, cu telemea si ciuperci

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
7 Iul 2018 | 3425 vizualizari
Budinca de cartofi, cu telemea si ciuperci

Din ingredientele rămase de la alte preparate am făcut rapid o budincă sățioasă și gustoasă. S-a dovedit a fi o idee foarte bună, pentru că practic, două straturi de rondele subțiri de cartofi cuprind alte straturi de ciuperci champignons, telemea și ceapă roșie, o armonie de gusturi și de savori.

Ingrediente

  • 2-3 cartofi roz mari
  • 250 grame de ciuperci champignons
  • 100 grame de telemea de vaci
  • 50 grame de cașcaval
  • 150 ml de smântână
  • 1 ou
  • 1 ceapă roșie (mare)
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală de câteva ori în apă rece, se scurg și apoi se feliază subțire.

Cartofii se curăță, se spală și se taie rondele subțiri, de 2-3 mm grosime.

Se răzuie telemeaua și cașcavalul.

Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele.

Se mixează un ou cu smântâna grasă.

Se unge tava cu unt și se pune în ea un strat (format din două rânduri) de rondele subțiri de cartofi (jumătate din cantitatea pregătită). Se pune apoi o jumătate din cantitatea de ceapă tăiată rondele, se condimentează cu sare și piper, după care se pune un strat de telemea răzuită (o jumătate din cantitatea totală).

Peste telemeaua răzuită se pun feliile de ciuperci champignons, într-un singur strat. Urmează ceapa care a rămas, condimente (sare și piper) restul de telemea răzuită și apoi ultimul strat de rondele de cartofi, format tot din două rânduri.

Se condimentează cu sare și piper și se toarnă, pe toată suprafața, smântâna mixată cu ou și apoi cașcavalul răzuit.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor, la foc mediu. După 30 de minute, în care ingredientele s-au preparat înăbușit, se ia folia de aluminiu și se mai lasă tava la cuptor, până ce budinca se rumenește frumos.

Când budinca s-a rumenit, se scoate din cuptor și se servește caldă, cu smântână, sau cu un iaurt gras.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi, cu telemea si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca cu dovlecei, morcovi si cartofi!

Postat de panacris

Budinca cu dovlecei, morcovi si cartofi!

Dovleceii, cartofii si morcovii se curata, se spala, apoi se rad fideluta. Se asezoneaza de sare, piper si boia, se lasa cca. 5 minute, apoi se storc de zeama lasata. Intr/un castron, se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2018, 21:00
Pune-mi si mie o portie, te rog! Arata apetisant!
la 07.07.2018, 21:39
Bine, Madi, cu plăcere...Mulțumesc frumos!
la 09.07.2018, 10:43
la 09.07.2018, 11:22
Buna budinca, gustoasa si satioasa!
la 09.07.2018, 11:40

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking