Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală de câteva ori în apă rece, se scurg și apoi se feliază subțire.
Cartofii se curăță, se spală și se taie rondele subțiri, de 2-3 mm grosime.
Se răzuie telemeaua și cașcavalul.
Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele.
Se mixează un ou cu smântâna grasă.
Se unge tava cu unt și se pune în ea un strat (format din două rânduri) de rondele subțiri de cartofi (jumătate din cantitatea pregătită). Se pune apoi o jumătate din cantitatea de ceapă tăiată rondele, se condimentează cu sare și piper, după care se pune un strat de telemea răzuită (o jumătate din cantitatea totală).
Peste telemeaua răzuită se pun feliile de ciuperci champignons, într-un singur strat. Urmează ceapa care a rămas, condimente (sare și piper) restul de telemea răzuită și apoi ultimul strat de rondele de cartofi, format tot din două rânduri.
Se condimentează cu sare și piper și se toarnă, pe toată suprafața, smântâna mixată cu ou și apoi cașcavalul răzuit.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor, la foc mediu. După 30 de minute, în care ingredientele s-au preparat înăbușit, se ia folia de aluminiu și se mai lasă tava la cuptor, până ce budinca se rumenește frumos.
Când budinca s-a rumenit, se scoate din cuptor și se servește caldă, cu smântână, sau cu un iaurt gras.