Ingrediente
- 500g cozonac (4 felii groase)
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 300ml lapte
- 300ml smantana
- 50g stafide
- 50g ciocolata amaruie
- unt pentru uns forma
Mod de preparare
Se unge o forma termorezistenta cu unt.
Se aseaza feliile de cozonac in forma uniform.
Se presara stafidele.
Se taie ciocolata bucatele si se presara deasupra.
Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat pana se obtine un amestec spumos.
Se adauga smantana si laptele si se omogenizeaza.
Se toarna amestecul de oua peste cozonacul din forma.
Se lasa 15-20 minute sa se absoarba bine.
Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute.
Cand este rumenita frumos este gata.
In cuptor va creste foarte mult dar isi revine prin racire.
Se poate pudra cu zahar pudra.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|