Ingrediente
- 300 g cozonac panettone
- 2 linguri gem de mure
- 1/2 tableta ciocolata
- o lingura unt
- 400 ml lapte
- 2 linguri rase zahar
- esenta vanilie
- 4 oua.
Mod de preparare
O tava dreptunghiulara de yenna este unsa din belsug cu unt. Cozonacul se taie felii mari si se asaza in tava...cat mai compact, sa nu ramana portiuni neacoperite.
Din lapte, oua, esenta vanilie si zahar se face o compozitie omogena si se pune peste cozonac. Cu dosul unei linguri, se preseaza usor feliile de cozonac astfel incat sa se imbibe bine cu laptele. Din loc in loc, se pune pe suprafata budincii cate putin gem de mure si ciocolata rupta bucati. Dupa care, la final, se mai adauga putin cozonac rupt bucati. Si-l ,, rugam" si pe el sa ia putin lapte. Tava se pune la cuptor pentru 20-25 minute.
Ps. Daca mai sunt locuri ( coltisoare) neacoperite cu cozonac in tava, nu-i bai, se va simti crema tare buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac panettone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|