Budinca de dovlecei

Postat de mihasara in Aperitive / Garnituri
26 Oct 2015 | 6786 vizualizari
Budinca de dovlecei

Ingrediente

  • 3
  • dovlecei
  • 3 oua
  • 150g telemea
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1/2 lingurita sare (pentru dovlecei),
  • piper si sare dupa gust
  • 50 gr cascaval.

Mod de preparare

  1. Indepartam semintele dovleceilor si ii dam pe razatoarea mare.
  2. Presaram sare peste ei si amestecam.
  3. II punem intr-o strecuratoare pentru 30 de minute.
  4. Dupa expirarea timpului ii stoarcem bine si adaugam telemeaua rasa, ouale si smantana.
  5. Amestecam bine si adaugam verdeata tocata marunt.
  6. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
  7. Tapetam tava cu hartie de copt sau ungem cu ulei si tapetam cu faina.
  8. Nivelam toata supratata budncii si presaram cascavalul ras.
  9. Coacem timp de aproximativ 35 de minute la foc potrivit.
  10. Lasam sa se rceasca in tava, dupa care portionam si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca cu dovlecei si cartofi dulci

Postat de momo121

Budinca cu dovlecei si cartofi dulci

Pentru inceput curatam legumele de coaja, apoi le taiem cubulete. Le punem intr-un vas cu aburi pana se inmoaie (15-20minute). Daca nu aveti un vas cu aburi, fierbeti legumele, apoi le...

Citeste continuarea

Aperitiv budinca cu dovlecei si branza

Postat de rocsi_1612

Aperitiv budinca cu dovlecei si branza

Spalati bine dovleceii, indepartati capetele. Ii taiati cuburi potrivite, ii puneti intr-o sita, ii presarati cu sare si ii lasati 30-40 de minute la scurs. Branza de vaci o faramitati cu mana,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2015, 14:00
la 26.10.2015, 14:04
la 26.10.2015, 14:12
la 26.10.2015, 14:27
Ce bine arată!
la 26.10.2015, 15:13

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking