Ingrediente
- 2 cani lapte (eu am folosit de caju; se poate folosi orice varianta vegana sau lapte obisnuit)
- 1 cana fulgi de ovaz
- 3 linguri cafea tare
- 2 linguri pudra de cacao
- 2 linguri sirop de artar/ agave
- putina sare
- 100 ml lapte pentru spuma de lapte (eu am folosit de alune de padure; vezi tips)
- cacao pentru pudrat
Mod de preparare
Se incalzeste laptele la foc mediu, apoi se adauga fulgii de ovaz, cafeaua, cacaua si sare. Se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba cateva minute, pana devine cremos, amestecand din cand in cand.
Se indeparteaza de pe foc si se adauga siropul de artar.
Laptele ramas se transforma in spuma cu ajutorului unui aparat pentru spuma sau incalzind laptele la foc mediu si amestecand rapid cu un tel pana formeaza o spuma densa.
Se adauga deasupra, se pudreaza cu cacao si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ovaz cu gust de Mokaccino" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|