Ingrediente
- paine putin mai veche alba sau neagra
- stafide
- 3 oua
- 350 ml lapte
- esenta de vanilie
- coaja rasa de la portocala
- zahar vaniliat
- zahar
Mod de preparare
50 ml lapte se incalzeste putin si se indulceste cu zahar vaniliat.Se pune cate un strat de felii de paine inmuiate in lapte si stoarse,si peste cateva stafide,care trebuie tinute cca 5 minute in apa sau lasate 1 minut in lapte fierbinte.Se procedeaza asa pana se termina paine.(fara coaja)
Se bat ouale,se adauga 300 ml lapte,esenta de vanili,coaja de portocala si zahar dupa gust.Se amesteca toate si se toarna peste paine.Se da vasul la cuptor pentru 40-50 de minute.Se poate presara zahar praf sau sos de zahar ars.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|