Budinca de paine cu bacon

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
19 Iun 2016 | 7840 vizualizari
Budinca de paine cu bacon

De la Dia preluata. Foarte buna. Mi-a adus aminte de copilarie.

Ingrediente

  • 1 franzela veche
  • 6 oua
  • 1 legatura ceapa verde
  • 250g bacon
  • 250g cascaval ras
  • 2 linguri smantana
  • 100ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • rosii chery
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Painea se taie cubulete si se pun intr-un castron.

Se bat ouale cu sare, piper, laptele, smantana si 50g cascaval ras.

Se toarna ouale peste bucatile de paine, se amesteca si se lasa 3-4 ore la frigider sa absoarba tot lichidul.

Ceapa curatata si taiata rondele si baconul taiat fasii se calesc in ulei 5-6 minute si se lasa la racit.

Se amesteca intr-un castron painea inmuiata, cascavalul ras, ceapa si baconul si verdeata.

Se unge un vas termorezistent cu unt, se pune in el compozitia si se niveleaza.

Se presara cu verdeata tocata, cascaval si se pun cateva rosii chery.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.

Cand este rumenita frumos este gata.

Este buna calda, dar si rece.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tarta cu branza si ciuperci

Postat de RuxyRux

Tarta cu branza si ciuperci

Se prepara blatul framantand un aluat din toate ingredientele. Il dam la rece dupa ce-l infainam. Preparam umplutura de ciuperci.: Spalam ciupercile si le tocam, procedam la fel si cu...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac si branza

Postat de lucy2002

Aperitiv rulada cu spanac si branza

Am ales spanacul, l-am spalat foarte bine si l-am pus la foc intr-o cratita cu apa si jumatate lingurita de sare. Dupa ce a fiert, l-am pus la scurs si l-am blenduit. Peste spanac am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2016, 11:38
Ce bunatate!
la 19.06.2016, 11:54
buna
la 19.06.2016, 11:54
Wow, ce bine arata!
la 19.06.2016, 13:04
Motan pe primul loc, Motan pe primul loc....Hai Motanel....
la 19.06.2016, 13:08
O fi buna! Arata super

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking