Rulada de carne, cu legume si cascaval

Postat de Ina in Aperitive / Garnituri
4 Ian 2014 | 22078 vizualizari
Rulada de carne, cu legume si cascaval

Nu puteau trece sarbatorile, fara rulada de carne. De data aceasta am ales sa folosesc carnati picanti , iar ca liant, pe langa ou, cascavalul.

Ingrediente

  • o bucata zdravana de muschi de porc ( cca 1,5 kg. )
  • 6 carnati subtiri, picanti
  • 150 g sunca Mozaic
  • 2 conserve de ciuperci
  • 2 ardei grasi , rosii
  • 150 g cascaval
  • 2 oua
  • legume uscate
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiem muschiul circular, in strat subtire , pentru a desface bucati cat de mari putem, pentru a putea fi umplute si rulate . Eu am obtinut 3 fasii de carne, pe care le-am batut usor cu ciocanul de snitele.

Feliem sunca si ardeiul gras in  batoane subtiri si lungi.  Ciupercile se spala intr-o strecuratoare si se scurg bine de apa, in pumni.

Condimentam carnea batuta, cu sare si piper.

Pe mijlocul bucatilor de muschi asezam feliile de sunca, ardei gras, ciuperci , 1-2 carnati , iar la final un strat de cascaval ras pe razatoarea mare.

Separat batem doua oua cu putina sare si amestec de legume uscate . Din aceasta compozitie imprastiem cu lingura pe suprafata amestecului de carne si legume, apoi rulam capetele muschiului spre interior, incercand sa obtinem o rulada.

Daca bucata de carne nu este suficient de mare pentru a fi rulata si legata, va puteti ajuta de scobitori, pentru fixarea marginilor, astfel incat sa nu curga umplutura cand coacem rulada. Eu am legat ruladele si cu snur de silicon ( achizitionat, evident, din camara bucatarasului ;;)  ).

Am pus rulada intr-o tava cu ulei si o ceasca cu apa si am dat-o la  cuptor , pentru cca 70 minute  la foc mic, timp in care am intors-o pe toate partile si am completat la nevoie, lichidul in care s-a rumenit, cu apa clocotita.  

Cand s-a rumenit, am oprit focul , am scos scobitorile si snururile de silicom si am lasat-o sa se raceasca. Am feliat-o rece.

Amestecul din umplutura a fost suficient de suculent , incat rulada sa nu fie fada, uscata, iar aromele s-au completat excelent!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne, cu legume si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

Postat de Bucataras

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

 Iata cum se prepara Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun Pregătirea pieptului de curcan - Tăiem pieptul de curcan pe jumătate și îl crestăm apoi ușor,...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Postat de oanapl

Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Mai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2014, 16:11
Buna,buna~!
la 04.01.2014, 16:16
Da bine mai poate arata Sa-ti bati barbatul si soacra si sa mananci singura
la 04.01.2014, 16:17
foarte misto sper ca o mentii in meniu pt revelionul urmator )
la 04.01.2014, 16:19
Mihaela )))
la 04.01.2014, 16:19
Buna rau, Bunica

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking