Rulada de porc cu cartofi duchesse sau mix de legume

Postat de nico15 in Porc
25 Feb 2014 | 4725 vizualizari
Rulada de porc cu cartofi duchesse sau mix de legume

Ingrediente

  • 500 g de muschiulet de porc
  • 150 g de bacon
  • 1 pachet branza topita cedar
  • 3-4 felii de sunca
  • 100 g de ciuperci + 30 g de ceapa
  • 3 capsuni
  • Vin alb
  • Pentru Cartofi Duchesse:
  • 300-350 g de cartofi
  • 2 oua
  • Unt
  • 200 g parmezan ras
  • Sare
  • Piper
  • Nucsoara
  • Pentru legume:
  • 1 morcov mov
  • 1 morcov
  • ¼ de telina
  • Unt,
  • putin ulei
  • Tarhon
  • Sare,
  • piper
  • Juice de lamaie
  • Dressing:
  • Fructe de padure(o cutiuta Auchan)
  • 100 g capsuni
  • Unt
  • Vin rosu
  • Sare,
  • piper
  • Putin zahar brun

Mod de preparare

Luam muschiul de porc il taie longitudinal si il vom aplatiza bine. Putem o folie de plastic, deasupra asezam feliile de bacon iar pe aceasta asezam muschiul de porc bine aplatizat. Saram si piperam bine. Tocam ciupercile si ceapa si le vom sota in unt si adaugam un pic de vin alb, dupa care lasam sa se raceasca.

Peste muschiul de porc adaugam feliile de branza topita, deasupra ciupercile , peste sunca si ultimul rand felii de capsuni. Rulam bine si strangem in folia de plastic, dam la frigider pentru 10 minute.

Pentru Cartofi:

In acest timp curatam cartofii pe care apoi ii taiem cubulete.Intr-o oala punem cartofii la fiert cu un praf de sare, incercam sa vedem daca sunt fierti, ii scoatem si ii lasam sa se raceasca putin.

Trecem cartofii prin masina speciala de facut piure , adaugam sare dupa gust, unt, piper. Se adauga un ou intreg, un galbenus si parmezanul ras.

Pentru a iesi mai pufosi cartofii celalalt albus il batem spuma tare si cu el vom tapeta(unge) micile rondele de cartofi pe care le vom da la cuptor.

Se pune in tava de la aragaz hartie de copt. Punem compozitia intr-un posh cu  dui cu gura mai larga si spritam, ungem cu albusul batut. Se baga la cuptor si se tin pana se rumenesc usor deasupra, atentie sporita sa nu se arda, lasati focul potrivit.

Dupa cele 10 minute, scoatem de la frigider rulada si o vom da la cuptor. Pentru inceput punem o tigaie cu putin ulei si vom trage pentru cateva minute rulada noastra, dupa care o vom transfera intr-o tava pntru cuptor. Vom face un pat din legume(ce doriti dvs) taiat felii si vom adauga rulada noastra deasupra, mai punem putin ulei si supa de legume si lasam la cuptor 30 de minute, dar este mine sa incercati inainte sa scoateti de la cuptor.

Pentru garnitura de legume, vom curata morcovii si telina, ii spalam si ii vom taia cubulete. Se vor fierbe in vase separate cu un praf de sare. Dupa ce sunt fierti se scot si se vor trage la tigaie in unt, adaugam si juice de lamaie, tarhon, saram si piperam.

Dressingul de fructe de padure:

Luam o cutiuta de fructe de padure si capsunile, le spalam si taiem in bucatele mai mici, punem intr-o tigaie, unt si putin ulei si adaugam fructele, adaugam zaharul brun si vinul si lasam sa fiarba. Asezonam si gustam. Dupa ce este gata se va blenda bine si se va strecura, acest dressing va acompania preparatul nostru.

 Pofta Buna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu cartofi duchesse sau mix de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

Postat de vasimur

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

Iata cum se prepara  Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet Pasul 1. Porționați carnea în felii, ceva mai supțiri decât un deget, cam de 4-5 mm grosime....

Citeste continuarea

Jambon la tigaie cu varza

Postat de mihaelar63

Jambon la tigaie cu varza

Jambonul se spala, se usuca prin tamponare cu un prospop curat. Sarati jambonul si increstati soricul din loc in loc [sa nu se faca  jambonul concav la prajit] Intr--un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2014, 09:45
la 25.02.2014, 11:27
la 25.02.2014, 11:31
Frumoasa prezentare!
la 25.02.2014, 11:58
la 25.02.2014, 12:06
foarte bine arata

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking