Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

Postat de rocsi_1612 in Porc
11 Dec 2017 | 5898 vizualizari
Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

La noi in casa orezul nu este prea iubit. Pregatim destul de rar fie un pilaf cu ciuperci pentru zilele de post, fie il folosim la sarmale si din cand in cand, un orez cu carne. Am cumparat eu doi muschiuleti frumosi de porc, niste ciuperci si am zis ca mi-as dori alaturi o garnitura de orez. Si ca sa nu fac pilaf, m-am oprit la un orez cu unt si parmezan, bun, bun, bun de tot si cremos. Ce credeti ca au zis ai mei? Vezi sa mai faci reteta asta, ca ne place! Deci, inca o reteta reusita!

Ingrediente

  • 2 muschiuleti fragezi de porc
  • 250 gr ciuperci champignon
  • 1 mana de rosii cherry (eu am folosit de la congelator)
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita rasa oregano uscat

Pentru orez:

  • 150 gr orez
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mica
  • 500-600 ml apa
  • 60 gr unt
  • 3 linguri cu varf parmezan ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalati carnea, o stergeti bine.
Incingeti un grill, rumeniti carnea pe ambele parti, apoi o scoateti pe un platou.
Intr-un bol amestecati uleiul, ketchup-ul, sare, piper, boia dulce, oregano si usturoiul pisat.
Tapetati cu hartie de copt o tava, asezati muschiuletii, apoi cu un penson ii ungeti cu amestecul de condimente, pe ambele parti.
Ciupercile le spalati bine si le stergeti, apoi le asezati in tava.
Le ungeti si pe ele cu putin din amestecul de condimente.
Deasupra dati drumul rosiilor cherry.
Acoperiti tava cu spaniol, introduceti carnea in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 40 de minute, apoi o descoperiti si o mai lasati in cuptor pentru 20 de minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o acoperiti ca sa se pastreze frageda.

Orezul:
Ceapa o curatati si o tocati marunt.
Intr-o tigaie incingeti uleiul, adaugati ceapa si o innabusiti 2-3 minute la foc mic.
Adaugati orezul, spalat in doua-trei ape inainte, amestecati.
Turnati 500 de ml de apa clocotita, reglati focul potrivit si acoperiti cu un capac.
Amestecati din cand in cand, pana orezul este bine patruns. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati. Eu am mai pus 100 de ml.
Cand orezul este bine fiert si lichidul a scazut, adaugati untul, amestecati pana este complet topit, apoi puneti parmezanul ras.
Dati gust cu sare si piper, amestecati.
Mai lasati circa 1 minute pe foc, apoi dati orezul deoparte de pe foc.
Serviti muschiuletul feliat cu orez, ciuperci si deasupra stropiti cu sosul din tava.
Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Mancare de cartofi cu afumatura

Postat de MotanLaOale

Mancare de cartofi cu afumatura

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se...

Citeste continuarea

Tocana cu carne de porc si ardei copt

Postat de Constelatialeu

Tocana cu carne de porc si ardei copt

Punem la copt ardeii, apoi curatam ceapa si o taiem marunt, rosiile le decojim si le dam pe razatoare. Carnea o taiem cubulete mici. Intr-o cratita, punem la incins uleiul si apoi bucatelele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2017, 20:32
la 11.12.2017, 20:33
Imi place!
la 11.12.2017, 20:37
Doua portii de parmezan va rog....
la 11.12.2017, 20:43
Ce bine suna si ce bun o fi!
la 11.12.2017, 20:52

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking