Budinca de paine cu bacon

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
19 Iun 2016 | 8088 vizualizari
Budinca de paine cu bacon

De la Dia preluata. Foarte buna. Mi-a adus aminte de copilarie.

Ingrediente

  • 1 franzela veche
  • 6 oua
  • 1 legatura ceapa verde
  • 250g bacon
  • 250g cascaval ras
  • 2 linguri smantana
  • 100ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • rosii chery
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Painea se taie cubulete si se pun intr-un castron.

Se bat ouale cu sare, piper, laptele, smantana si 50g cascaval ras.

Se toarna ouale peste bucatile de paine, se amesteca si se lasa 3-4 ore la frigider sa absoarba tot lichidul.

Ceapa curatata si taiata rondele si baconul taiat fasii se calesc in ulei 5-6 minute si se lasa la racit.

Se amesteca intr-un castron painea inmuiata, cascavalul ras, ceapa si baconul si verdeata.

Se unge un vas termorezistent cu unt, se pune in el compozitia si se niveleaza.

Se presara cu verdeata tocata, cascaval si se pun cateva rosii chery.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.

Cand este rumenita frumos este gata.

Este buna calda, dar si rece.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tarta cu praz si ceapa

Postat de ianculubita

Tarta cu praz si ceapa

Punem intr-un vas faina,margarina sau unt,sare 2-3linguri cu apa,1ou si amestecam bine;ungem cu unt forma de tarta apoi intindem aluatul in forma,intepam cu furculita si lasam forma acoperita cu...

Citeste continuarea

Tartă cu cartofi și sparanghel

Postat de panacris

Tartă cu cartofi și sparanghel

Aluatul de foietaj se lasă la dezgehțet cca. 60 de minute. Între timp se coc cartofii, la cuptor, simplu sau stroăiți cu un pic de ulei de măsline. După ce s-au copt, se decojesc,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2016, 11:38
Ce bunatate!
la 19.06.2016, 11:54
buna
la 19.06.2016, 11:54
Wow, ce bine arata!
la 19.06.2016, 13:04
Motan pe primul loc, Motan pe primul loc....Hai Motanel....
la 19.06.2016, 13:08
O fi buna! Arata super

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking