Aperitiv scones cu bacon si cascaval

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
1 Noi 2018 | 2818 vizualizari
Aperitiv scones cu bacon si cascaval

Astazi va las o gustare foarte faina, buna de rontait la un film, de luat la pachet, chiar de pus in ghiozdan copiilor. Sunt niste biscuiti sarati sau cel putin noi asa le-am zis, grozavi si foarte moi. O bunatate si voi repeta reteta curand.

Ingrediente

  • 130 gr unt moale
  • 80 gr cascaval
  • 30 gr parmezan ras
  • 2 oua
  • 100 gr bacon
  • 220 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita rasa ierburi italienesti
  • piper

Mod de preparare

Baconul taiat cubulete, il puneti intr-o tigaie si il rumeniti. Il scoateti pe un platou, pe care asezati niste servetele.

Cascavalul il dati pe razatoarea mica. Intr-un bol mixati untul cu parmezanul si cascavalul. Adaugati ouale, amestecati bine.

Faina o amestecati cu praful de copt si bicarbonatul, le incorporati in compozitia de mai sus, treptat. Adaugati ierburile italienesti, putin piper si baconul rumenit. Amestecati totul cu o paleta.

Tapetati cu hartie de copt o tava. Luati cu o lingura din aluat, formati niste bile mai maricele. Le asezati in tava cu distanta intre ele. Mie mi-au iesit 17 bucati.

Introduceti tava cu biscuiti in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 16-18 minute, pana se rumenesc usor. Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor si ii lasati 10-15 minute sa se racoreasca. Ii puneti intr-o caserola, inchideti bine capacul si ii pastrati la rece.

Se servesc atat calzi cat si reci!

Pofta buna!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv scones cu bacon si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Mic dejun cu oua si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Mic dejun cu oua si mozzarella

Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire. Ungem un vas mic ceramic cu unt, asezam foaia de aluat. O intepam cu furculita si o ungem cu sosul de legume....

Citeste continuarea

Mamaliga cu branza de burduf si ou

Postat de sebirizescu

Mamaliga cu branza de burduf si ou

Intr-un ceaun se pune apa cu putina sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se pune treptat malaiul amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Se lasa la foc mic sa fiarba bine,se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2018, 20:21
ce bune sunt ca si gustare sa iei una si inca una si inca.......
la 01.11.2018, 20:23
Cam asa ceva, Dia! Eu le-am servit la micul-dejun. Cu doua din astea si jumatate de cana de iaurt cu musli, aveam masa asigurata!
la 01.11.2018, 20:24
Ce bunee! Le trec la favorite să le fac și eu.
la 01.11.2018, 20:28
Cred ca sunt super buni!
la 01.11.2018, 20:29

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking