Ingrediente
- 3 cartofi fierti si taiati cuburi
- 6 oua
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de ceapa verde tocata marunt
- carnea dintr-un carnat proaspat
- 150 g de cascaval ras
- 150 ml de smantana cat mai grasa
- 1 lingura de ulei
- 1 lingurita rasa de boia dulce
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Incinge bine o tigaie, pune carnea din carnat si incepe s-o calesti; nu e nevoie de ulei intrucat aceasta-i suficient de grasa. Adauga ceapa verde peste carne si caleste-le impreuna.
Scurge uleiul in exces daca e cazul si pune-i peste cartofi, in bol. Toaca patrunjelul marunt si presara pe deasupra. Pune si cascavalul. Bate ouale cu ajutorul unui mixer sau un tel. Adauga peste acestea smantana, sarea, piperul si boia dulce si continua sa bati inca un minut.
Pune aceasta compozitie peste cea initiala si amesteca totul cu ajutorul unei spatule. Folosind putin ulei, unge o forma rotunda cu fund detasabil si pune compozitia inauntru. Niveleaz-o bine si introdu-o in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade pentru cca 35-45 de minute, pana este inchegat si rumenit frumos.
Las-o putin sa se raceasca, scoate-o din forma si savureaz-o cu placere !
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv fritatta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|