Aperitiv fritatta cu cartofi

Postat de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri
11 Ian 2018 | 7501 vizualizari
Aperitiv fritatta cu cartofi

Astazi iti voi arata un preparat foarte similar cu omleta, doar ca mult mai gustos si mai bogat in ingrediente: Frittata cu cartofi. Acest preparat va face din mic dejunurile tale ceva special, si-ti va deschide totodata orizontul atunci cand vine vorba de experimentat preparate noi. Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

  • 3 cartofi fierti si taiati cuburi
  • 6 oua
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de ceapa verde tocata marunt
  • carnea dintr-un carnat proaspat
  • 150 g de cascaval ras
  • 150 ml de smantana cat mai grasa
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita rasa de boia dulce
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Incinge bine o tigaie, pune carnea din carnat si incepe s-o calesti; nu e nevoie de ulei intrucat aceasta-i suficient de grasa. Adauga ceapa verde peste carne si caleste-le impreuna.

 Scurge uleiul in exces daca e cazul si pune-i peste cartofi, in bol. Toaca patrunjelul marunt si presara pe deasupra. Pune si cascavalul. Bate ouale cu ajutorul unui mixer sau un tel. Adauga peste acestea smantana, sarea, piperul si boia dulce si continua sa bati inca un minut.

Pune aceasta compozitie peste cea initiala si amesteca totul cu ajutorul unei spatule. Folosind putin ulei, unge o forma rotunda cu fund detasabil si pune compozitia inauntru. Niveleaz-o bine si introdu-o in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade pentru cca 35-45 de minute, pana este inchegat si rumenit frumos.

Las-o putin sa se raceasca, scoate-o din forma si savureaz-o cu placere !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv fritatta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi in straturi

Postat de rocsi_1612

Cartofi in straturi

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt patrunsi pe 3/4 ii luam de pe foc, ii scurgem de apa ramasa si ii lasam sa se racoreasca putin. Punem la fiert...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu ton

Postat de rocsi_1612

Aperitiv rulada cu ton

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu putina sare, apoi cu uleiul. Adaugati parmezanul si iaurtul, amestecati. Incorporati treptat faina cernuta, praful de copt si putin piper....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2018, 13:53
la 11.01.2018, 16:09
la 11.01.2018, 17:13
Ii de mine la fritatta
la 11.01.2018, 18:24
la 11.01.2018, 20:33

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking