Pateu de ficat cu visinata si migdale

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
7 Mar 2016 | 2772 vizualizari
Pateu de ficat cu visinata si migdale

Mananc rar pateu de ficat Doar atunci cand este preparat de casa . S-au adunat niste ficatei de curca si de rata de la  pasarile de curte ale soacrei . A iesit atat de bun incat am crezut ca nu mai las si la altii . Exclamam razand ,, Sa ia cineva pateul de la mine !!!"O sursa de inspiratie anume nu am avut  . La o reteta frantuzeasca mi-a placut adugarea de cherry , la alta mi-au placut migdalele . Pentru ca mi-a parut usor dulceag cu cherry adugat am balansat gustul cu mustar . Am obtinut un pateu fin si cremos cu un placut gust dulce-  usor acrisor .Amestecul de texturi , pufos si crocant ,  de asemenea este uimitor .Un asa preparat nu mi-e rusine sa-l pun pe masa nici talentatului si plinului de umor Godina !!!  

Ingrediente

  • 700 gr ficatei de curca si rata
  • 100 gr bacon
  • 1 pahar lapte
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 praz
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 foi dafin
  • 2 catei usturoi
  • 2 -3 linguri cherry sau visinata
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • nucsoara pudra
  • fulgi de migdale
  • merisoare
  • mere

Mod de preparare

  1. Ficateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si schimbati laptele .
  2. Prin acest procedeu se va extrage sangele din ficatei si vor fi pufosi cu gust placut la  gatit .
  3. Scurgeti laptele de pe ficat si clatiti bine cu apa rece .
  4. Lasati ficatul sa se scurga bine de lichid intr-o sita .
  5. Curatati si spalati bine prazul . Maruntiti prazul .
  6. Intr-o tigaie Wok incapatoare puneti ulei ,o lingura de unt si baconul feliat .
  7. Inabusiti prazul si adugati ficateii , cimbrul , foile de dafin si usturoiul taiat fin .
  8. Se amesteca si se pune visinata .
  9. Cand s-a evaporat lichidul[5-10 minute ] se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca bine .
  10. Se indeparteaza foile de dafin .
  11. Adugati restul de unt , mustarul , sare si nucsoara[ dupa gust ] .
  12. Omogenizati compozitia cu blendarul pana obtineti o pasta fina .
  13. Pateul se poate pune in forme mici  tapetate cu fulgi de migdale care apoi se rastoarna .
  14. Serviti pateul cu visinata si migdale insotit de felii acrisoare de mere si merisoare dulci uscate .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu visinata si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Retete similare

Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

Postat de oanapl

Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

Aluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine...

Citeste continuarea

Drob din vinete

Postat de panacris

Drob din vinete

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei. O parte din cubulețele de vinete, preparate de astă toamnă (vinetele se curăță, se taie cubulețe și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2016, 23:53
trebuie sa fie bun nu stiu ce sunt "migdale migdale" )))
la 07.03.2016, 23:54
Verific , editarea , atunci )
la 07.03.2016, 23:54
) nu mai trebuie
la 08.03.2016, 00:17
trebuie sa fie ceva bun
la 08.03.2016, 00:23
Bya , se topeste in gura

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking