Pateu de ficat cu visinata si migdale

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
7 Mar 2016 | 2819 vizualizari
Pateu de ficat cu visinata si migdale

Mananc rar pateu de ficat Doar atunci cand este preparat de casa . S-au adunat niste ficatei de curca si de rata de la  pasarile de curte ale soacrei . A iesit atat de bun incat am crezut ca nu mai las si la altii . Exclamam razand ,, Sa ia cineva pateul de la mine !!!"O sursa de inspiratie anume nu am avut  . La o reteta frantuzeasca mi-a placut adugarea de cherry , la alta mi-au placut migdalele . Pentru ca mi-a parut usor dulceag cu cherry adugat am balansat gustul cu mustar . Am obtinut un pateu fin si cremos cu un placut gust dulce-  usor acrisor .Amestecul de texturi , pufos si crocant ,  de asemenea este uimitor .Un asa preparat nu mi-e rusine sa-l pun pe masa nici talentatului si plinului de umor Godina !!!  

Ingrediente

  • 700 gr ficatei de curca si rata
  • 100 gr bacon
  • 1 pahar lapte
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 praz
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 foi dafin
  • 2 catei usturoi
  • 2 -3 linguri cherry sau visinata
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • nucsoara pudra
  • fulgi de migdale
  • merisoare
  • mere

Mod de preparare

  1. Ficateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si schimbati laptele .
  2. Prin acest procedeu se va extrage sangele din ficatei si vor fi pufosi cu gust placut la  gatit .
  3. Scurgeti laptele de pe ficat si clatiti bine cu apa rece .
  4. Lasati ficatul sa se scurga bine de lichid intr-o sita .
  5. Curatati si spalati bine prazul . Maruntiti prazul .
  6. Intr-o tigaie Wok incapatoare puneti ulei ,o lingura de unt si baconul feliat .
  7. Inabusiti prazul si adugati ficateii , cimbrul , foile de dafin si usturoiul taiat fin .
  8. Se amesteca si se pune visinata .
  9. Cand s-a evaporat lichidul[5-10 minute ] se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca bine .
  10. Se indeparteaza foile de dafin .
  11. Adugati restul de unt , mustarul , sare si nucsoara[ dupa gust ] .
  12. Omogenizati compozitia cu blendarul pana obtineti o pasta fina .
  13. Pateul se poate pune in forme mici  tapetate cu fulgi de migdale care apoi se rastoarna .
  14. Serviti pateul cu visinata si migdale insotit de felii acrisoare de mere si merisoare dulci uscate .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu visinata si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sufleu de cascaval

Postat de licurici_lra

Sufleu de cascaval

Se incalzeste laptele, iar cascavalul se da pe razatoare. Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat tare cu un praf de sare. Intr-o tigaie, se topeste untul, apoi se adauga...

Citeste continuarea

Placinta turceasca cu branza si spanac

Postat de RuxyRux

Placinta turceasca cu branza si spanac

Preparam foile: Din ingredientele pentru foi, preparam un aluat potrivit de moale,  pe care-l infainam usor o singura data si veti vedea ca devine nelipicios si foarte usor de lucrat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2016, 23:53
trebuie sa fie bun nu stiu ce sunt "migdale migdale" )))
la 07.03.2016, 23:54
Verific , editarea , atunci )
la 07.03.2016, 23:54
) nu mai trebuie
la 08.03.2016, 00:17
trebuie sa fie ceva bun
la 08.03.2016, 00:23
Bya , se topeste in gura

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking