Budincă de paste cu brânză - Desertul delicios al copilăriei

Postat de Bucataras in Dulciuri
15 Aug 2024 | 712 vizualizari

Budinca de paste cu brânză este un desert delicios cu care ne răsfățam în copilărie. O rețetă simplă și gustoasă pentru pofticioși. Pentru această Budincă de paste cu brânză - Desertul delicios al copilăriei, ai nevoie de câteva ingrediente: paste, telemea, zahăr, lapte și ouă.    

Ingrediente

  • Ingrediente Budincă de paste cu brânză - Desertul delicios al copilăriei
  • 400 g paste
  • 350 g brânză telemea
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 zahăr vanilat
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • un praf sare

Mod de preparare

Cum se prepara Budincă de paste cu brânză - Desertul delicios al copilăriei

Fierbe pastele al dente, în apă clocotită, cu un praf de sare, apoi scurge-le de apă.

Rade mărunt telemeaua într-un bol, adaugă cele 3 ouă și amestecă bine. Adaugă zahărul, zahărul vanilat și esența de vanilie. Amestecă și toarnă laptele în etape. Pune pastele scurse în compoziția de brânză și amestecă.

Toarnă totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară deasupra puțin zahăr.

Coace totul în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de aproximativ 30-35 minute.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă budinca la răcit înainte de a o tăia.

Este delicioasă, ușor de făcut și gustul ei te trimite cu gândul înapoi în copilărie.

Încearcă și rețeta de Budincă de gris cu afine și lapte, absolut delicioasă sau rețeta de Budincă cu fidea și brânză de vaci.

Îți recomandăm și rețeta de Vargabeles, un preparat foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de paste cu brânză - Desertul delicios al copilăriei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mucenici moldovenesti

Postat de bitza

Mucenici moldovenesti

Aluat: Intr-un castron incapator se pune faina,se face o gropita in mijloc unde se pune zaharul.Drojdia se desface in putin lapte cald,si se pune peste zahar.Se lasa 15 minute la loc cald...

Citeste continuarea

Savarine cu dulceata de zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se toarna in gropita. Se adauga ouale, sarea si uleiul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2024, 09:33
la 15.08.2024, 10:31
la 15.08.2024, 11:09

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking