Budinca de paste, cu branza dulce si stafide

Postat de RODIMUR in Mancare copii
24 Aug 2020 | 6956 vizualizari
Budinca de paste, cu branza dulce si stafide

Pentru sfârșitul de săptămână care tocmai a trecut, am făcut o budincă aromată și delicioasă, care în plus nu a necesitat multe pregătiri prealabile, așa că destul de repede, din cuptor s-au răspândit în casă arome tentante, iar noi ne-am putut răsfăța cu un desert foarte bun.

Ingrediente

  • 100 grame de paste
  • 300 grame de brânză de vaci
  • 100 grame de stafide
  • 2 ouă
  • 100 grame de zahăr tos
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 1-2 linguri de esență de rom
  • pudră de scorțișoară
  • unt pentru uns tava de copt

Mod de preparare

Pastele se fierb, conform recomandărilor de pe ambalaj, se clătesc bine și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.

Se opăresc stafidele pentru 1-2 minute, după care se scurg de apă, se adaugă esență de rom, se amestecă și se lasă astfel, ca să se aromatizeze bine.

Se amestecă brânza de vaci (bine scursă de zer) cu: ouăle, zahărul tos, zahărul vanilinat și amidonul alimentar. Când zahărul s-a topit, se adaugă pastele bine scurse de apă și stafidele, cu esența de rom în care au stat.

Se omogenizează bine compoziția și se toarnă într-o formă de copt, unsă bine cu unt, în prealabil.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce budinca se rumenește frumos și uniform. Atunci se scoate tava din cuptor, se mai lasă 1-2 minute ca să se răcorească, după care se răstoarnă ușor pe un platou. 

Se presară budinca imediat cu pudră de scorțișoară (cine vrea, poate folosi zahăr pudră) și se decorează, după gust.

Se porționează și se servește caldă. Este foarte bună și după ce s-a răcit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste, cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de gaby_d

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pentru inceput pregatim aparatul si punem in vasul  Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune  500 ml apa cu putina sare. Cantarim pastele si le punem...

Citeste continuarea

Paste cu branza dulce si stafide la cuptor

Postat de mirela0911

Paste cu branza dulce si stafide la cuptor

Se pun pastele fainoase la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cat timp acestea se fierb, ne ocupam de branza. Se amesteca intr-un bol, branza impreuna cu smantana,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2020, 12:04
Delicioasa!
la 24.08.2020, 12:05
Îți mulțumesc frumos, Dantes!
la 24.08.2020, 12:17
la 24.08.2020, 12:22
la 24.08.2020, 12:52
Foaret gustoasa! Ne place mult!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking