Ingrediente
- 100 grame de paste
- 300 grame de brânză de vaci
- 100 grame de stafide
- 2 ouă
- 100 grame de zahăr tos
- 1 plic de zahăr vanilinat
- 2 linguri de amidon alimentar
- 1-2 linguri de esență de rom
- pudră de scorțișoară
- unt pentru uns tava de copt
Mod de preparare
Pastele se fierb, conform recomandărilor de pe ambalaj, se clătesc bine și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se opăresc stafidele pentru 1-2 minute, după care se scurg de apă, se adaugă esență de rom, se amestecă și se lasă astfel, ca să se aromatizeze bine.
Se amestecă brânza de vaci (bine scursă de zer) cu: ouăle, zahărul tos, zahărul vanilinat și amidonul alimentar. Când zahărul s-a topit, se adaugă pastele bine scurse de apă și stafidele, cu esența de rom în care au stat.
Se omogenizează bine compoziția și se toarnă într-o formă de copt, unsă bine cu unt, în prealabil.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce budinca se rumenește frumos și uniform. Atunci se scoate tava din cuptor, se mai lasă 1-2 minute ca să se răcorească, după care se răstoarnă ușor pe un platou.
Se presară budinca imediat cu pudră de scorțișoară (cine vrea, poate folosi zahăr pudră) și se decorează, după gust.
Se porționează și se servește caldă. Este foarte bună și după ce s-a răcit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste, cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|