Budinca de paste cu urda si bezea - 650 -

Postat de MotanLaOale in Spaghete
19 Aug 2016 | 4741 vizualizari
Budinca de paste cu urda si bezea - 650 -

Foarte buna.

Ingrediente

  • 500g spaghete
  • 500g urda
  • 200g branza telemea
  • 6 oua
  • 150g + 200g zahar
  • 3 linguri smantana
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 150g stafide
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj.

Se trec pe sub jet de apa rece si se pun la scurs.

Branza se rade si se amesteca cu 150g zahar si zaharul vanilat.

Se adauga 5 galbenusuri si un ou intreg si se amesteca.

Se pune smantana si stafidele si se omogenizeaza.

Se amesteca branza cu pastele si se pun intr-o tava unsa cu unt.

Se introduce in cuptorul preincalzit 35-40 minute pana se rumeneste.

5 albusuri se bat cu 200g zahar pana se topeste zaharul si face "tepi".

Se scoate budinca din cuptor, se intinde bezeaua uniform si se reintroduce in cuptor pentru 15-20 minute pana prinde culoare.

Se lasa la racit si se portioneaza.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu urda si bezea - 650 -" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spaghetti carbonara

Postat de katty

Spaghetti carbonara

Punem la fiert pastele in 2 l de apa sarata pana pastele sunt al dente. In uleiul incins punem untul si  baconul. Amestecam ocazional pana se rumeneste. Adaugam usturoiul tocat fin,...

Citeste continuarea

Tagliatele Pad Thai

Postat de Lia1

Tagliatele Pad Thai

1. In apa clocotita + 1 praf de sare (1 litru) se fierb timp de 5 minute tagliatelele, se clatesc putin sub jet de apa rece si se lasa la scurs. 2. Se amesteca sosul de soia cu zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2016, 13:54
La cat mai multe retete!
la 19.08.2016, 14:04
Ce bunatate! La cat mai multe retete!
la 19.08.2016, 14:12
Cu asta ai terminat maratonul retetelor?Bună budincă!
la 19.08.2016, 14:21
Felicitari, am auzit ca dai de baut cate 3 feluri...)
la 19.08.2016, 14:26
foarte buna dau la schimb jumeri

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking