Budinca de tapioca

Postat de Criss in Dulciuri
14 Oct 2015 | 3751 vizualizari
Budinca de tapioca

E prima oara cand folosesc perlutele de tapioca, am tot vazut astfel de budinci pe diverse bloguri si curiozitatea m-a facut sa cumpar si eu tapioca. Desi nu prea imi plac budincile si nici nu am astfel de retete pe blog. Dar am citit despre beneficiile consumului de tapioca si daca mai inlocuim si zaharul cu Green Sugar, in cateva minute obtinem un desert usor si sanatos.

Ingrediente

  • Ingrediente: 
  • 150 g perle de tapioca
  • 600 ml apa
  • 600 ml lapte
  • 5 stickuri Green Sugar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Jeleu de capsuni: 
  • 150 g capsuni (din congelator)
  • 2 stickuri Green Sugar
  • 1 lingurita gelatina
  • 2 linguri apa

Mod de preparare

Mai intai pregatim jeleul de capsuni pentru ca acesta trebuie sa se intareasca. In 2 linguri de apa rece hidratam gelatina. Capsunile le lasam sa se decongeleze, le zdrobim cu o furculita si adaugam cele 2 stickuri de Green Sugar. Punem vasul pe foc si incalzim pana atinge punctul de fierbere, apoi luam vasul de pe foc si adaugam gelatina. Paharele in care vom pregati budinca, le sprijinim astfel incat sa stea oblic. Eu m-am folosit de niste prosoape de bucatarie. Punem jeleul in pahare si lasam sa se intareasca.
Intr-un vas punem 600 ml apa la fiert. Cand clocoteste, adaugam perlele de tapioca si fierbem 3-4 minute pana cand incepe sa capete un aspect gelatinos. Luam vasul de pe foc si turnam tapioca intr-o strecuratoare si clatim cu apa rece pana cand dispare gelatina si raman doar perlele de tapioca. Intr-un alt vas punem laptele la fiert impreuna cu indulcitorul si extractul de vanilie. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam tapioca spalata si scursa de apa si fierbem amestecand in continuu pana cand incepe sa se ingroasa. Punem apoi budinca in pahare peste jeleul de capsuni si lasam sa se raceasca, timp in care tapioca va absorbi tot laptele si budinca se va intari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert budinca cu lapte si tapioca

Postat de mitinita

Desert budinca cu lapte si tapioca

Se pune laptele la fiert, apoi se adauga zaharul si tapioca. Se fierbe la foc mic, amestecand des, ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe pana cand se ingroasa,...

Citeste continuarea

Desert budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Postat de panacris

Desert budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2015, 20:00
la 14.10.2015, 20:03
la 14.10.2015, 20:04
Super
la 14.10.2015, 20:14
la 14.10.2015, 20:28

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking