Budincă de tapioca cu căpşuni
Postat de diaconta in Dulciuri 31 Mai 2015 | 4270 vizualizari
Pentru acest week-end am ales un desert deosebit de gustos,dar în acelaşi timp foarte sănătos.Tocmai de aceea ingredientele principale au fost Tapioca,Green Sugar,lapte de cocos şi căpşunele.
Deci,fără gluten iar zahărul fiind doar cel conţinut de căpşune.
De ceva vreme mă tenta să încerc un desert cu Tapioca,îmi plăcea foarte mult impactul vizual pe care-l aveau acele perluţe drăgălaşe.Acum că am pregătit acest desert,mi-am dat seama de gustul său minunat,gust care m-a dus cu gândul în copilărie, când mama ne pregătea minunatul orez cu lapte.
Despre beneficiile Green Sugar,v-am povestit şi aici : http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2015/05/rulada-cu-zmeura-si-crema-de-mascarpone.html
Despre Tapioca,m-am informat abia acum,aşa că am realizat că a fost o alegere potrivită.
Tapioca se obţine din partea fibroasă a rădăcinii de casava(yucca sau manioc cum i se mai spune),plantă ce poate atinge până la 3 metri înălţime.
Principalul furnizor de tapioca este Thailanda,chiar dacă denumirea i-a fost dată de indienii din Brazilia şi cultivarea acesteia s-a răspândit peste tot în lume.
Tapioca o găsim sub formă de făina,perle sau fulgi şi este foarte hrănitoare.
Exista si Black tapioca,care se foloseste îndeosebi pentru ceai,obţinându-se acel „bubble tea”.
Ca să vă faceţi o idee,am să vă spun că 100 g tapioca conţine 351 calorii, 0 proteine,deci consumul de tapioca este foarte potrivit dacă vrem să avem energie dar şi senzaţia de saţietate.Chiar dacă nu conţine proteine şi are puţine vitamine,este o sursă sănătoasă de carbohidraţi şi nu conţine gluten.
Vom găsi în tapioca omega 3,omega 6,fibre dietetice,acid folic,fier,calciu,potasiu,zinc si magneziu.
Să vă spun acum şi despre gustul pe care mi l-a lăsat acest desert simplu dar totuşi sofisticat ca şi combinaţie de arome.Am avut o senzaţie foarte plăcută când perluţele de tapioca se spărgeau pe cerul gurii,o explozie de arome,vanilat,răcoros de la laptele de cocos şi împrumutând aroma inconfundabilă a fructelor.Pot doar să-mi închipui ce nebunie ar fi combinată cu zmeură.
Faptul că am putut savura acest desert fără nici o remuşcare,este încă un punct în favoarea lui.
Inapoi la reteta
|