Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
19 Iul 2019 | 4075 vizualizari
Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta

Imi amintesc ca, atunci cand eram mai mici, retetele de post erau destul de putine, mai ales deserturile. Deserturile de atunci se rezumau la clatite, gogosi, cornuri cu gem/mere, cornulete cu bors, prajitura cu gem si cam atat, cred! Acum avem o gama atat de larga de produse, cu care putem face fel si fel de preparate! Aceasta budinca este una de post, se face simplu, este delicioasa si pot sa zic ca o portie nu mi-a fost de ajuns, asa mult mi-a placut!

Ingrediente

  • 200 ml lapte de cocos
  • 250 ml lapte de soia cu sirop de agave
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar brut
  • semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
  • 10-12 migdale

  • Pentru sosul de caise:
  • 7-8 caise coapte
  • 3 linguri zahar brut
  • 3-4 linguri apa
  • cateva frunze de menta
  • 2 linguri lichior de caise

Mod de preparare

Intr-o cratita mai groasa, puneti laptele de cocos, cel de soia si zaharul. Amestecati bine, apoi adaugati faina si semintele de la pastaia de vanilie. Invartiti cu un tel pana faina este complet dizolvata. Trasferati cratita pe foc, focul sa fie mic. Invartiti mereu ca sa nu se formeze cocoloase. Cand budinca s-a ingroasat si incepe sa clocoteasca, o trageti de pe foc. Taiati migdalele grosier, le adaugati in budinca. O repartizati cat este calda, in 3 cupe.

Sosul de caise: Spalati caisele, scoateti samburii si le taiati in felii mai groase. Intr-o cratita puneti zaharul brut la caramelizat. Cand s-a topit complet, adaugati apa si caisele. Amestecati, lasati sa fiarba la foc mic, pana se ingroasa si se formeaza un sos. Trageti cratita de pe foc, adaugati menta maruntita si lichiorul de caise.

 Invartiti bine. Peste budinca calda, puneti sosul de caise. Decorati cu frunze de menta, apoi serviti.

Noi am servit-o calduta, dar este delicioasa si rece!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Dovlecei la gratar, in sos de rosii

Postat de Ina

Dovlecei la gratar, in sos de rosii

Curatam dovleceii, ii taiem  rondele si ii punem cu  un pic de sare la scurs, pentru 20 minute,  dupa care frigem rondelele pe ambele parti, in tigaia cu gril, fara ulei. Intr-o...

Citeste continuarea

Placinte cu varza calita, de post

Postat de rocsi_1612

Placinte cu varza calita, de post

Incepeti cu  umplutura  daca vreti sa desarati varza, eu asa am facut. Varza o puneti la desarat in apa si schimbati apa din cand in cand, pana este la gust asa cum doriti. O stoarceti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2019, 19:57
buna buna
la 19.07.2019, 20:16
la 19.07.2019, 20:49
Ce bunătate!
la 19.07.2019, 21:33
foarte bun!
la 19.07.2019, 21:49
Faină...!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking