Ingrediente
- 12 cartofi maricei
- 500 gr branza telemea cremoasa( mie imi place President)
- o ceasca de lapte
- 7 linguri smantana
- 4 oua
- sare
- piper
- 200 gr cascaval
- o pungulita de parmezan razuit
- unt pentru uns tava
Mod de preparare
Cartofii se curata, se taie si se fierb ca pentru piure.
Cand sunt fierti se scot si se scurg, apoi se amesteca chiar in vasul in care au fiert cu branza cremoasa.
Ouale se amesteca cu sarea, piperul, smantana, si apoi cu laptele.
Cascavalul se da pe razatoare.
Se unge tava ceramica dreptunghiulara( Delimano) cu unt si se pun cartofii. Peste ei se toarna amestecul de smantana, ou si lapte. Cu o furculita se face loc sosului sa patrunda bine in cartofi.
Se pune deasupra cascavalul uniform si parmezanul din belsug.
Se coace budinca pe programul de gratinare 30 de minute.
Se mananca calda, chiar fierbinte...e o nebunie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca gratinata de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|