Ingrediente
- Aluat
- 125g unt
- 125g zahar
- 2oua
- 125g faina
- 1/2lingurita praf de copt
- 1lingurita amestec Mirodenii pentru prajituri(din comert)
- Sos
- 300g afine de la congelator sau proaspete
- 4linguri zahar
- 3buc anason stelat
- 1lingurita scortisoara
- 3linguri apa
Mod de preparare
In primul rand se pregateste sosul care de fapt este o dulceata putin mai subtire;se pun toate ingredientele intr-un vas pe foc amestecand sa nu se lipeasca iar cand dulceata este gata,se scoate anasonul si se lasa deoparte.
Pentru aluat,se face o crema fina din unt si zahar,se adauga ouale pe rand mixand energic dupa fiecare apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt,mirodeniile si se amesteca usor cu telul
In formele de dariole(cine are) sau in ramekin,se pune cate o lingurita cu dulceata,se acopera cu aluat pana la treisferturi,se pun formele intr-o tava si se lasa la cuptor30min;
dupa acest timp,se scot formele din tava si daca au crescut,se taie la nivelul formei(altfel nu stau pe platou) si se rastoarna;
astfel dulceata pusa devine un ornament.
Se servesc imediat;un deliciu!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinci cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|