Ingrediente
- 200g de telemea (in cazul meu cas ),
- 150g cascaval,
- 2 ouă,
- un praf de copt,
- o legatura de mărar,
- 100-150g de făină si ulei.
Mod de preparare
Pentru început dam pe răzătoare cașul și cașcavalul.
Apoi adaugăm ouăle, praful de copt și mărarul pe care l-am spălat și apoi l-am tocat mărunt.
La final am adaugat făina și am amestecat până la omogenizare, dar fără a mai adăuga sare deoarece cașul are suficientă sare.
Din această compoziție facem bilute pe care le așezăm pe un fund de lemn, peste care am presărat faină, pentru a nu se lipi bilutele de el(mi-au iesit 38 de bilute).
Aceste bilute le -am prăjit în baie de ulei bine încins, după care le-am scos pe un prosop de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei.
Aceste bilute sunt crocante la suprafață și pufoase în interior, se pot servi și ca aperitiv sau chear dimineața la micul dejun cu roșii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete din telemea si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|