Bulgarasi

Postat de Valclaudia in Dulciuri
26 Dec 2013 | 4772 vizualizari
Bulgarasi

Ingrediente

Ingrediente bulgarasi negri:
  • 500 gr. biscuiti cu nuca foarte sfaramiciosi (de prederat preparati acasa)
  • 50 gr. zahar pudra
  • 100 gr. nuca macinata
  • 70 gr. musli cu fructe confiate (trecute prin robot)
  • 150 ml lapte la temperatura camerei
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
Ingrediente bulgarasi albi:
  • 250 g lapte praf
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 150 g nuca cocos
  • 1 esenta de migdale
Pentru decorat:
  • zahar tos
  • nuca de cocos
//

Mod de preparare

Am separat ingredientele in ordinea in care am pregatit acesti bulgarasi deliciosi.

In boluri separate am amestecat ingredientele, (incepand cu ingredientele umede, adaugandu-le pe cele uscate).

Precizez ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca amestecurile sunt moi, le lasam cateva zeci de minute la frigider (de data asta la mine n-a fost cazul),apoi modelam cu mainile bulgarasii dupa marimea dorita.

Trecem bulgarasii negri prin zahar tos iar pe cei albi ii tavalim prin nuca de cocos.

Pofta buna!

 

  //
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Specialitate de pui umplut cu hribi si mozzarella

Postat de simona72

Specialitate de pui umplut cu hribi si mozzarella

In primul rand pregatim puiul, il toaletam, il jumulim de eventualele pene mai mari sau mai mici ramase (daca este cazul, il putem parli la flacara aragazului), eu inlatur pielea de la gat in...

Citeste continuarea

Supa de porumb

Postat de simona72

Supa de porumb

Asa cum va spuneam si in celelalte retete de supe creme, eu de fiecare data, ca si baza, folosesc supa de pui sau de legume. Cand am avut supa de pui pregatita, am inceput sa fac supa de porumb....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2013, 22:14
Paradis
la 26.12.2013, 22:15
Minunati!
Nu vreau decat cate 4 din fiecare
la 26.12.2013, 22:16
Vreau si eu ca nu am si imi plac foarte mult
la 26.12.2013, 22:17
Ii ador
la 26.12.2013, 22:23
foarte buni

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking