Ceapa o taiem cubulete si o punem la calit impreuna cu baconul taiat fidelute. Cand s-au rumenit putin adaugam 2 linguri de bulion si stingem cu apa calda. Cand zeama da in clocot se adauga...
Spalam carnea, o taiem felii de grosimea unui deget.
Din vin rosu, bere, pasta de tomate, usturoi granulat, rozmarin uscat, ierburi de Provence sare si piper dupa gus, facem un ameste prin care...
Reteta Inei, dupa care m-am inspirat, este aici: http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-spaghete-cu-branza-si-stafide-37959.html
Mai intai pregatim spaghetele, le rupem in doua si le punem...
Cepele tocate, morcovul , ţelina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari se călesc rapid în ulei, după care se adaugă apă fiartă şi ciolanul tăiat cubuleţe. Se...
Se îndepărtează codiţele vinetelor, apoi se spală şi se taie în două pe lung. Se scobesc de miez lăsând pereţii nu foarte subţiri. Se pun jumătăţile într-o tavă...
Ouale se separe si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa si uleiul si se mixeaza pana se albesc si isi dubleaza volumulsi zaharul se topeste. Faina se amesteca cu cacao...
Pieptul de pui se cresteaza cu ajutorul unui cutit, se bate cu un ciocan, se spala, se da cu sare, apoi se unge cu putin FUCHS Fix pentru Gratar. Se aseaza pe grillul electric uns cu ulei pana cand...
Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in 1,5 l apa cu o lingura de sare, foile de dafin, cateva boabe de piper negru si o lingurita de cimbru. Dupa ce s-au patruns bine, se curata de coaja,...
Se coc ardeii kapia la flacara aragazului si se pun intr-un vas, presarandu-i cu sare grunjoasa si acoperind vasul. Se lasa vreo 10 minute sa se inmoaie, dupa care se curata de coaja arsa sub jet...
Scarita de porc se transeaza in bucati potrivite si se pune in oala cu apa la fiert.
Ceapa se toata marunt,morcovul il taiem rondele iar telina o taiem cubulete si le punem la calit in ulei de...
Punem uleiul la incins intr-o cratita de tuci, apoi punem bucatile de carne si usturoiul tocat marunt.
Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand pentru...
Se scoate foaia de tarta din frigider si se mai lasa putin la temperatura camerei ptr a se putea desface.Apoi se pune in forma de silicon de tarta,se aseaza bine cu mana si apoi se pun bile...
Conopida se desface buchețele și se pune la fiert, în apă clocotită, pentru 5 minute. Se strecoară și se ține la cald.
Se încinge uleiul într-o cratiță. Se călește...
Am pus vinetele la copt, timp în care am făcut o maioneză din cele două ouă fierte, cu uleiul și cele 2 linguri de muștar. Am tocat și ceapa și am curățat rodia. Când vinetele...
Spalam pepenele si apoi il taiem in cubulete potrivite. Curatam marul de coaja si il taiem in bucati medii. Cele doua banane trebuie taiete in feliute. Punem bucatile de mar in blender si mixam...
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, morcovul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun...
Se feliaza salamul, sunca presata si carnatii.
Ciupercile se scurg si se mai maruntesc putin.
Cascavalul se da prin razatoarea mare.
Rosia se feliaza si ea.
Intr-o tava(33/43 cm) se aseaza...
Se pregăteşte aluatul : se cerne făina de două ori într-un castron larg. Se dizolvă drojdia în laptele călduţ, apoi se toarnă peste făină. Se pun oul bătul,...