Varza calita cu scarita afumata

Postat de gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne
11 Iun 2013 | 9166 vizualizari
Varza calita cu scarita afumata

Ingrediente

  • scarita de porc afumata
  • 1 kg de varza
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1/2 cutie de rosii decojite
  • marar
  • 50 ml vin alb
  • sare/piper/ghimbir/curcuma
  • ulei de masline

Mod de preparare

Scarita de porcse taie bucatele, se stropeste cu ulei de masline,vinul alb,piper si curcuma.Se lasa la marinat peste noapte,acoperita cu o folie de aluminiu si bagata in frigider.

Intr-un ceaun se pune putin ulei si se pune scarita cateva minute la prajit.Se scoate pe o farfurie,iar in uleiul ramas se caleste ceapa alba taiata marunt si morcovul dat pe razatoare.

Intr-o craticioara,punem varza data pe razatoarea mare( si scursa de zeama),bucatiile de scarita,morcovul si ceapa calita.

Adaugam apa cat sa acopere si lasam la foc mic la fiert.Cand e aproape facuta,se adauga ceapa verde taiata marunt si rosiile decojite pasate la blender.Se adauga condimentele si se lasa sa mai scada zeama daca este prea multa.

Se orneaza cu marar tocat marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza calita picanta

Postat de Constelatialeu

Varza calita picanta

Mai intai scoatem varza de la butoi si o punem in apa pana a doua zi, sa mai iasa din sare si acreala. A doua zi scurgem bine varza de apa, impaturim fiecare foaie dupa ce am taiat coatorul si...

Citeste continuarea

Varza bicolora calita cu afumatura

Postat de MotanLaOale

Varza bicolora calita cu afumatura

Varza alba si rosie se curata si se toaca fidea mai mare, se presara cu sare si se lasa sa se imoaie putin. (25-30 minute) Costita si scarita se taie fasii si se pun la prajit in ulei intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2013, 13:02
Ai adus-o aici dupa ce ai mancat-o toata si mie mi s-au lungit urechile asteptand la ea...
la 11.06.2013, 13:02
))))))))))
la 11.06.2013, 13:05
Mă duc să gătesc, văd că aici e treabă serioasă, nu mai ţine cu râsul Super!
la 11.06.2013, 13:05
)
la 11.06.2013, 13:05
ce faci bun padre?

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking