Varza dulce scazuta cu legume de post

Postat de babi5 in Mancaruri de post
24 Sep 2014 | 4380 vizualizari
Varza dulce scazuta cu legume  de post

Mai mereu o prepar ca stiu ca nu ingrasa si este si de post. Asta nu inseamna ca iubitorii de carne nu pot asocia varza cu gratar, ciolan, carnati de casa, coaste la gratar, friupturi, chiftele etc. Dar eu o prefer asa, fiindca este tare buna.

Ingrediente

  • 2 verze de marime medie
  • 2 ardei galbeni
  • 2 ardei rosii
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 felie telina
  • 2 cartofi mai mari
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 500 gr rosii
  • 1 legatura leustean
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie

Mod de preparare

Prima data se curata varza de frunzele de deasupra, apoi se spala bine si se toaca, se sareaza putin. Zarzavaturile, ceapa, ardeiul si leusteanul se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se toaca marunt. Ceapa, ardeiul si zarzavatul se pun la calit cu uleiul si 100 ml apa, apoi adaugam varza si cartofii. Mai lasam putin sa se caleasca si apoi potrivim de sare, cimbru si piper. Punem si foaia de dafin si completam cu apa fierbinte, atat cat sa o acopere, acoperim si lasam sa fiarba la foc incet. Cand este aproape gata adaugam rosiile si mai lasam sa fiarba 10 minute. Asezonam cu leustean verde.

Se serveste calda cu un ardei iute langa. Sa va fie de folos

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce scazuta cu legume de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Postat de rocsi_1612

Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le curatam de...

Citeste continuarea

Cus cus cu amestec de legume uscate

Postat de panacris

Cus cus cu amestec de legume uscate

Apa rece se pune la fiert intr-un recipient de cca. 500 ml impreuna cu sarea, la foc puternic pana ajunge in punctul de fierbere, adica 100 grade Celsius. Cand a clocotit se opreste sursa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.09.2014, 19:13
foarte buna
la 24.09.2014, 19:16
uite, la combinatia asta nu m-am gandit, cred ca-i super
la 24.09.2014, 19:29
la 24.09.2014, 19:30
foarte buna
la 24.09.2014, 19:31
Cu placere servesc o portie

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking