Ingrediente
- 2 borcane x 800 gr rosii intregi in bulion
- 3 linguri ulei de masline
- 1-2 linguri apa
- 2 cepe
- 2 capatani usturoi
- 1/2 lingurita busuioc uscat maruntit
- 1 varf lingurita piper cu lamaie
- 2 foi dafin
Mod de preparare
Rosiile le-am pasat si le-am trecut prin sita pentru a indeparta cojile si semintele.
Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la inabusit in uleiul de masline, punand treptat si apa.
Eu de la un timp nu mai folosesc prajeli pentru ca avem probleme cu gastrita, mai ales eu si unul din baietii mei, asa ca adaug si putina apa.
Cand ceapa a devenit translucida, am adaugat usturoiul presat, am amestecat bine apoi am pus rosiile, foile de dafin si am acoperit.
Am lasat asa la foc moale 20 de minute, dupa care am scos foile de dafin si am adaugat busuiocul si piperul, am mai tinut 5 minute apoi am ridicat de pe foc.
Am servit cu paine prajita unsa cu crema de branza cu hrean, ceva fin pufos de la Delaco si branza veche sarata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|