Ingrediente
- 5 rosii bine coapte, zemoase
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de rosii sau suc de rosii
- 3 cartofi
- o bucata mica de dovlecel
- 1/2 morcov
- o bucata de bacon( afumat)
- 2 frunze de busuioc verde proaspat
- sare, piper alb, putin zahar
- 1 cub de supa de legume
- ulei de masline
- 4 oua
Mod de preparare
Pregatim legumele. Curatam ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul si dovlecelul si le taiem cuburi potrivit de mari. In oala punem ulei de masline si calim usor ceapa, pana devine sticloasa. Adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului si adaugam baconul taiat cuburi potrivite (sa nu fie mult), apoi morcovul. Calim inca 3 minute la foc mic si adaugam rosiile taiate si ele cuburi mai mari, frunzele de busuioc si cartofii. Dupa cca 3 minute adaugam pasta de rosii si apa fierbinte. Punem sare si un cub de legume si lasam sa fiarba bine pana legumele sunt moi.
Mixam totul cu blenderul si adaugam piper dupa gust si putin zahar.
Intre timp fierbem ouale in apa clocotita in care am pus otet (sparte). Prajim cateva fasii de bacon in tigaia de teflon pana devin mai crocante.
Supa se serveste in farfurii cu un ou si bacon deasupra. Pofta mare!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii cu bacon si oua" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|