Supa-crema de rosii by Jamie Oliver

Postat de Lia1 in Reteta de vedeta
25 Aug 2013 | 25043 vizualizari
Supa-crema de rosii by Jamie Oliver

Aceasta delicioasa supa este o reteta recomandata de Jamie Oliver, in cartea lui "Jamie's Dinner". Jamie ne sfatuieste sa cautam rosiile cele mai coapte sau, daca deja avem niste rosii care mai trebuie sa se coaca, sa le lasam pe pervazul ferestrei 2-3 zile (nu in frigider) inainte de a le folosi. El recomanda sa o gatim la foc mic. Multumesc pt. sfaturi "rapsodia gusturilor".

Ingrediente

  • 1 ceapa, taiata fin
  • 1 catel de usturoi, taiat fin
  • 1 morcov, taiat cubulete /dat pe razatoarea mare
  • 1 mana de busuioc proaspat, taiat grob
  • ulei de masline
  • 1 kg rosii foarte coapte
  • 1.1 l de supa de legume/pui (sau apa si tot iese delicioasa)
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura otet din vin rosu (eu am folosit otet balsamic)
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Puneti 1 ceapa+1 morcov+1 catel usturoi+1 mana busuioc proaspat la calit, la focul cel mai mic, intr-o cratita mare cu cateva linguri de ulei de masline.
Acoperiti oala! Caliti timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand.
Eu am uitat sa pun capac si dupa 15 min deja se carameliza si am intrerupt prajirea.

In timp ce legumele se calesc, decojiti rosiile si taiati-le grob.
Cea mai simpla metoda este scufundarea rosiilor pentru 1 minut in apa clocotita, apoi se decojesc foarte simplu.
Amestecul de legume si rosiile le mutati in oala de supa (nu e sanatos in cea teflonata), adaugati supa/apa si se fierbe acoperita la foc mic pentru inca 20 de minute.
In poza de preparare veti vedea la un moment dat niste "obiecte" in oala, aceea este supa inghetata pe care o aveam congelata.
 
Se paseaza supa cu un blender/ mixer de mana, dar cu atentie intrucat e fierbinte.
Eu am pasat cate jumatate din cantitate pt ca la viteza mare iese pe la capac cand e prea multa.

Dupa pasare, se mai pune pe foc cat sa dea in clocot, apoi se asezoneaza dupa gust cu sare si piper, la mine nu a fost cazul pt. ca am folosit supa sarata.

Amestecati smantana, galbenusurile si otetul intr-un castronel, eu am amestecat in prima zi doar 1/2, explic mai jos de ce.
Noi consumama supa asta in doua zile, prin urmare am oprit jumatate pentru a doua zi iar in cea pe care am consumat-o imediat am preparat pe jumatate sosul de smantana si l-am adaugat in toata supa ramasa.
Sub nici o forma supa nu se fierbe ulterior punerii galbenusului deoarece ouale se zdrentuiesc.
Chiar inainte de servire, se pune amestecul de smantana in supa.
O imbogateste si ii da o textura lucioasa si catifelata.

Se serveste imediat. Se poate decora cu frunze de busuioc (optional).

Savurati cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de rosii by Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Jacket Potatoes cu Trio Delaco

Postat de AlexTeacher

Jacket Potatoes cu Trio Delaco

Inveleste cartofii in staniol si gaureste-i din loc in loc cu un bat de frigaruie; Introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade;...

Citeste continuarea

Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco

Postat de AlexTeacher

Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco

Taie ceapa rosie si cea verde marunt; Adauga ulei de masline intr-o tigaie incinsa si pune sare cu verdeturi; Amesteca pana creezi o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2013, 09:24
Buna supa!
la 25.08.2013, 09:30
pupam un Buni
la 25.08.2013, 09:41
O supa tare buna!
la 25.08.2013, 09:54
la 25.08.2013, 10:38
Tare buna!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking