Supa cu carnati si cus-cus

Postat de mirela0911 in Supe
22 Noi 2020 | 3323 vizualizari
Supa cu carnati si cus-cus

Vazusem nu demult pe FB un clip video scurt cu prepararea acestei supe, o supa ungureasca pe care mi-am propus sa o prepar si eu cat de curand. Mi-am cumparat ce nu aveam si am pregatit-o. Foarte buna a iesit, nici nu mi-a mai trebuit felul doi.

Ingrediente

  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 30 ml ulei
  • 200 g cus-cus
  • 1 lgt boia dulce
  • 1/2 lgt chimen macinat
  • sare, piper
  • 2 cartofi maricei
  • frunze de patrunjel verde
  • 1 buc carnat (eu am pus 2 feluri de carnat)
  • 200 g smantana
  • 2.5 litri apa

Mod de preparare

Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul sa se incinga. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga pastele cus-cus si se amesteca. Se pun condimentele: boiaua, chimenul macinat, sarea si piperul proaspat macinat. Se amesteca totul bine.

Morcovul si patrunjelul se curata si se spala. Se taie in cubulete mici. Se pun in oala, peste celelalte ingrediente. Se toarna apa, se amesteca apoi se pune patrunjelul tocat marunt. Se lasa sa fiarba timp de 40-45 de minute.

Cartofii se curata si se taie apoi in cubulete. Dupa cca 20 de minute se adauga si cartofii in oala si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic. Se verifica daca sunt fierte legumele. Se mai adauga sare daca este cazul.

Intre timp se feliaza carnatul si se pune la prajit in putin ulei intr-o tigaie. Se amesteca si se intorc bucatile si pe cealalata parte. Cand sunt gata se dau deoparte.

Cand sunt fierte legumele se pun si feliile de carnati in supa. Se lasa 2-3 minute impreuna sa fiarba.

Intr-un bol se pune smantana. Se ia cu polonicul din supa si se pune peste smantana treptat, amestecand sa nu se adune.. Dupa ce s-a omogenizat smantana cu supa, se toarna in oala amestecand cu polonicul. Se mai lasa 2-3 minute pe foc apoi se trage deoparte oala.

Se serveste cu ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu carnati si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa mediteraneana de dovlecei

Postat de Ksenya

Supa mediteraneana de dovlecei

Dovleceii se curata de coaja , apoi se taie cubulete .La fel procedam si cu cartofii insa se taie cuburi mult mai mici decat dovleceii. Rosiile le cufundam în apă clocotită timp de...

Citeste continuarea

Supa de dovlecei cu miros de toamna

Postat de Dya

Supa de dovlecei cu miros de toamna

Taiem dovleceii in cuburi potrivit de mari si ii asezam intr-un vas, ii stropim cu ulei si acoperim cu un capac pentru a fierbe inabusit (dovleceii isi vor lasa propriul suc). Tocam restul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2020, 16:03
la 22.11.2020, 16:37
Cred ca a fost foarte buna!
la 22.11.2020, 17:52
buna ideea
la 22.11.2020, 18:07
Delicioasă!
la 22.11.2020, 18:45
Probabil ca a fost foarte consistenta!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking