Panna Cotta cu fructe de pădure

Postat de diaconta in Dulciuri
11 Dec 2011 | 20965 vizualizari
Panna Cotta cu fructe de pădure

Mă hotărâsem să fac doar un desert aşa mai lejer,că doar acuşica vin sărbătorile şi iar ne vom destrăbăla la capitolul “dulce” si nu numai.Şi cum nu aveam nici prea mult timp de pierdut prin bucătărie,am zis să fac doar o panna cotta cu nişte fructe de pădure,ocazie cu care am vrut să testez o frişcă, pe care în sfârşit am găsit-o,naturală ,fără zahăr şi fără conservanţi.Exact ce aveam nevoie.Mă declar mulţumită. Panna cotta sau “smântâna coaptă” cum îi spun italienii, este originară din regiunea Piemonte(nordul Italiei),dar ea s-a răspândit treptat în întreaga Italie,în Grecia,Franţa sau Finlanda.In principiu este vorba despre frişcă (sau smântână)şi lapte,amestecate cu zahăr,fierte înăbuşit,la care se adaugă gelatina şi se pun la rece. Se poate servi cu fructe de pădure,ciocolată,caramel,cafea sau orice altceva vi se pare potrivit.

Ingrediente

  • 400 ml frişcă naturala neîndulcita
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • Un plic zahar vanilat
  • 15 gr gelatina granule
  • ½ plic tort gelee rosu
  • Sirop de fructe de padure
  • Fructe de padure(afine,zmeura,mure)
  • 0 lingura de zahar

 Putin ulei sau unt moale pentru uns formele    

Mod de preparare

Din tort gelee rosu si fructe de padure preparam o gelatina.Nu-I neaparat nevoie,eu am vrut pentru contrastul de culoare.Punem cate putin in formele pregatite,pe care in prealabil le-am uns cu ulei sau unt.

Gelatina o punem la hidratat cu 100 ml lapte rece.

Restul de 150 ml lapte,il amestecam cu 4 linguri de zahar si zaharul vanilat,intr-o craticioara.Punem pe foc si lasam sa fiarba 2 minute.Adaugam apoi si frisca.Punem din nou pe foc,aducem la punctul de fierbere,fara insa a mai fierbe amestecul.

Incalzim gelatina la microunde sau pe baie de aburi si o punem in amestecul de frisca si lapte.Amestecam foarte bine cu telul.

Lasam sa se racoreasca putin,apoi punem in forme peste stratul de gelatina rosie.Punem formele la frigider pentru cateva ore.

Pentru a le scoate din forma,daca nu aluneca,se pun formele in putina apa calda si astfel se vor scoate cu usurinta.Le rasturnam pe un platou.

Pentru sosul de fructe de padure,amestecam fructele cu zaharul si le fierbem foarte putin.Eu le-am trecut prin strecuratoare pentru a elimina semintele de la zmeura si mure.Daca-l dorim mai consistent,putem adauga o lingurita de amidon alimentar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (68)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Panna cotta

Postat de Meea

Panna cotta

  Granulele de gelatina le lasam la umflat in 2-3 lingurite de lapte rece.           Punem pe foc laptele,frisca lichida si zaharul si le omogenizam. Lasam pe foc...

Citeste continuarea

Panna cotta cu aroma de lavanda

Postat de Oana

Panna cotta cu aroma de lavanda

hidrateaza foitele de gelatina cu apa rece amesteca smantana cu laptele si pune-le pe foc mic   adauga zaharul si amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2011, 11:48
bunaciune curata.
la 11.12.2011, 11:53
Medi oare de ce e lista cu bunaciuni de facut atat de lunga
pana le vine randul,ne tot obsedeaza
la 11.12.2011, 11:56
yamiii,yamiiii ce desert minunat!!!
la 11.12.2011, 11:57
O iubeeesc...ti-a iesit superb!!!!!!
la 11.12.2011, 12:01
Ruxy
chiar nu-mi inchipuiam ca-i asa delicioasa si atat de usor de facut

Vezi toate comentariile (68)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking