Ingrediente
- 250 ml frisca lichida
- 50 ml lapte
- 70g zahar
- un plic gelatina
- esenta de vanilie
- colorant alimentar (galben)
- decor:
- fructe de padure
- ananas
Mod de preparare
Granulele de gelatina le lasam la umflat in 2-3 lingurite de lapte rece. Punem pe foc laptele,frisca lichida si zaharul si le omogenizam. Lasam pe foc 1-2 minute pana cand zaharul s-a topit si este pe punctul de fierbere si adaugam si vanilia.
Stingem focul si lasam smantana deoparte 1-2 minute. Adaugam apoi gelatina umflata si amestecam bine. Punem vasul pentru panna cotta oblic intr-un cofrag de oua (sau orice altceva va este la indemana) si punem panna cotta cat sa acopere jumatate din vas (uitati-va la poza de mai jos si veti intelege mai bine).
Lasam panna cotta la frigider 1-2 ore sau la congelator (daca va grabiti).Dupa ce s-a intarit,umplem cealalta jumatate de vas cu panna cotta amestecata cu colorant alimentar galben si lasam la frigider pana se intareste. Decoram cu bucati de ananas si fructe de padure.
Gata treaba! Acum sa trecem la rasfat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|