Tort inima pentru bucatarasi

Postat de alba_zori in Torturi
6 Noi 2012 | 5772 vizualizari
Tort inima pentru bucatarasi

O placere!Acest tort este ideal plin de capsuni in mijloc,eu am avut doar cateva congelate de data asta,l-am facut doar de proba,serios o sa-l fac la ziua prietenului meu,si o sa-l umplu de capsuni,favoritele lui.Sa povestesc cum a venit ideea,vorbind cu draga mea Ionela adica Lilik despre torturi m-am hotarat dupa ce am cautat pe pagina Sufletistei o poza cu un tort luat de pe net,foarte frumos,m-a uimit si m-am apucat de treaba,acesta este rezultatul,data viitoare voi sti cum sa-l fac mai bine.

Ingrediente

  • Pentru pandispan
  • 5 oua,
  • un praf de sare
  • 220 gr zahar,
  • vanilie,
  • coaja de lamaie
  • 200 gr faina,
  • 50 gr amidon
  • un plic de praf de copt
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml limoncello
  • Pentru baia de limoncello:
  • 200 ml limoncello,
  • 3 lgte zahar,
  • apa
  • Pentru Crema panna cotta:
  • un mango,
  • 250 ml frisca lichida,
  • 5 lg zahar,
  • zeama de lamaie
  • 24 gr gelatina in foi.
  • Pentru decor:
  • marshmallow
  • fondant pentru trandafiri si frunze,
  • fructe,
  • capsuni,
  • un plic de gelatina.

Mod de preparare

Pandispan: am separat albusurile de galbenusuri, am batul albusurile cu un praf de sare, zahar pana a devenit spuma, am frecat galbenusurile cu zaharul ramas si cu uleiul de floarea soarelui, le-am amestecat de jos in sus, am adaugat si vanilia, coaja de lamaie, faina si amidonul dat prin sita, praful de copt si limoncello. Am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade 40 minute.

Crema panna cotta: am taiat mango cubulete, am adaugat frisca lichida, zaharul si zeama de lamaie si am dat la storcator. Am pus la inmuiat in apa rece foile de gelatina si am incalzit compozitia putin (nu am fiert), am adaugat si foile de gelatina inmuiate si am omogenizat, a devenit ca un sos caldut. Am pus la frigider 5 minute pana am asamblat.

Am taiat o foaie de pandispan si asezat in forma de tort, am udat cu sirop, am asezat si capsunile lateral, am turnat compozitia mea de panna cotta si am dat la congelator 10 minute. S-a intarit si am asezat si cealalta felie de pandispan insiropata, am asezat fructe si scurs gelatina preparata cu suc de capsuni.

Am pregatit si trandafirasii si frunzulitele din marshmallow fondant. Am dizolvat pe baie de aburi caramelele cu lichiorul si apoi am adaugat 200 gr zahar pudra. Am lucrat cu restul de zahar pudra pana nu s-a lipit de maini si lasat la odihnit noaptea in folie transparenta, apoi am facut bilute care le-am intins cu lemnul si invartit ca petalele de tranfafiri. Le-am uns cu o pensula cu putin lichior Alchermes si asezat peste tort. La fel am facut si frunzele doar ca am folosit sirop de menta.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima pentru bucatarasi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de biscuiti si crema de vanilie

Postat de sufletista

Desert tort de biscuiti si crema de vanilie

 Intr-o cratita punem 450 ml lapte la fiert. Plicul de budinca il amestecam cu zaharul si laptele oprit, cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amestecul de budinca, amestecand continuu...

Citeste continuarea

Tort de biscuiti cu ciocolata

Postat de ralu_ca

Tort de biscuiti cu ciocolata

Am topit margarina impreuna cu ciocolata amaruie pana am obtinut o crema omogena. Stafidele si goji le-am inmuiat in coniac. Am rupt biscuitii in bucatele mici si i-am pus intr-un vas, am turnat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2012, 20:55
nici nu zici ca-i tort atat e de frumos! felicitari
la 06.11.2012, 21:03
Ce frumusete!!
Nici nu m-as indura sa-l mananc
la 06.11.2012, 21:03
multmesc draga mea,m-am chinuit sa-l postez din lipsa semnalului,te pup
la 06.11.2012, 21:12
Ce frumos si cata rabdare ai avut. Bravo
la 06.11.2012, 21:16
Minunat!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking