Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata

Postat de rocsi_1612 in Torturi
26 Mai 2013 | 9355 vizualizari
Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata

V-am adus pentru astazi un tort racoros, delicios si cu fructe de sezon!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 200 gr zmeura congelata
  • 20 capsuni proaspete
  • 15 gr gelatina
  • 1 canita ness pregatit si indulcit dupa gust
  • Glazura:
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca lichida pentru decor
  • bobite de cafea

Mod de preparare

Blatul:

Separam ouale, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam uleiul, esenta de rom, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de galbenusuri. Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia de blat. Introducem tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute pana blatul este copt. Scoatem blatul cand este copt, il lasam sa se raceasca si il in doua.

Crema:

Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le batem cu telul mixerului vertical. Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte, semintele de la pastaia de vanilie si le incorporam usor. Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie. Cand da in clocot scoatem pastaia, incorporam compozitia cu amidon si lasam la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam mereu in ea. Dam crema deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceste complet. Mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam crema de vanilie rece.

Punem zmeura decongelata cu 10 capsuni in recipientul mic cu cutit al mixerului vertical si le facem ca un piure. Jumatate din crema de vanilie o amestecam cu piureul de fructe. Punem gelatina la hidratat separat: 10 gr in 100 ml apa rece si cele 5 gr in 50 ml apa rece timp de 10 minute. O punem apoi cate 20 de secunde in microunde sau pe baie de aburi pana se topeste . Cele 10 gr. de gelatina le amestecam cu crema de fructe, iar cele 5 gr. cu crema de vanilie ramasa.

Restul de 10 capsuni le spalam si le taiem bucati potrivite.  Asezam prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jur. Insiropam cu putin ness, apoi punem 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana punem jumatate din ele, asezam capsunile taiate si restul de crema dar tot la fel, 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana este gata toata. Cand terminam cu cremele, insiropam si al 2 lea blat, il asezam deasupra si presam putin cu mana.

Glazura:

Ciocolata o maruntim in recipientul mic cu cutit de la mixerul vertical. O asezam intr-o cratita cu cele 150 ml frisca si punem pe foc pana ciocolata este topita complet, dar atentie sa nu inceapa sa fiarba. Lasam 5 minute la racorit, apoi turnam glazura uniform deasupra si bagam tortul in frigider cateva ore sau peste noapte.

Mixam cele 200 ml de frisca lichida, imbracam marginile tortului, ornam dupa preferinta si punem cateva boabe de cafea.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (64)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu morcovi pentru iepuras

Postat de Oana

Tort cu morcovi pentru iepuras

Blatul : Morcovii se curata, se spala si se maruntesc foarte fin la robot sau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa la scurs in strecuratoare. Se separa ouale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2013, 12:48
Woow, ce bunatate ne-ai adus Rocsi! Ca sa nu mai zic de cum arata....bestial!
la 26.05.2013, 12:50
la superlativ
Bravo Rocsi
la 26.05.2013, 12:50
Minunat!
la 26.05.2013, 12:59
ne surprinzi mereu Rocsi scump si drag
la 26.05.2013, 13:00
ce bunatate ai aici

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking