Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni

Postat de comanligia in Dulciuri
30 Aug 2013 | 32202 vizualizari
Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni

Pentru ca baiatul meu vine azi din Romania acasa,el mi-a dat comanda de ceva bun bun cu care sa-l astept,asa ca am aterizat pe la retetele lui Vio-Dreams si asta a iesit,merci Vio,e tare bun :)

Ingrediente

  • blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao bio
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita praf de copt
  • sirop:
  • 200 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri capucino rom(eu nu am gasit aici si am pus capucino de ciocolata+2 fiole de esenta de rom)
  • crema:
  • 500 ml frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr capsuni
  • 3 plicuri gelatina
  • 4 linguri zahar tos
  • glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 1/2 plic gelatina
  • decor:
  • cateva capsuni
  • ciocolata alba
  • ciocolata neagra

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa.Adaugam faina,praful de copt si cacaoa.Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica.Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor la foc mic.Se face testul cu scobitoarea.Dupa ce sa copt lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in doua.

Cat asteptam sa se raceasca blatul preparam siropul din apa,zahar si capucino(plus rom daca capucino nu are),apoi mixam mascarponele cu zaharul pudra.Batem frisca pana se intareste apoi adaugam crema de mascarpone.Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj,o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema.Capsunile le taiem cubulete,adaugam peste ele zaharul tos si le lasam 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul.Incorporam capsunile in crema.

Asamblarea tortului:asezam primul blat punem in jurul lui inelul reglabil ptr tort,insiropam apoi punem crema,nivelam si punem deasupra al doilea blat.

Preparam apoi glazura,incalzim fara sa o dam in fiert,adaugam ciocolata rasa si untul moale si amestecam pana se omogenizeaza.Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.Turnam glazura peste ultimul blat.Dam la frigider peste noapte.Desfacem apoi cu grija inelul din jurul tortului.

Facem aschii din ciocolata alba si din cea neagra cu ajutorul unui curatator de legume si decoram tortul,in mijloc decoram cu capsuni spalate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (70)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta de vanilie si apa rece si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2013, 12:38
O daaaaaaaaaaaa,cat m-a obsedat tortul asta delicios
la 30.08.2013, 12:41
ioooi,cum arata
la 30.08.2013, 12:41
dia si pe mine
la 30.08.2013, 12:42
miti merci
la 30.08.2013, 12:44
Mama ce bine arata !

Vezi toate comentariile (70)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking