Ingrediente
- Blat:
- 7 oua
- 12 linguri cu varf de zahar
- 12 linguri de faina
- 7 linguri de apa rece
- putina sare
- Crema:
- 500 ml frisca lichida
- 3-4 linguri de zahar pudra daca frisca e neindulcita
- 6 foi de gelatina
- 100 gr cirese din compot
- sucul de la compot ptr insiropat
- 100 gr capsuni
- putina ciocolata ptr ornat+capsuni si frisca
- Glazura:
- 150 gr de capsuni
- 2-3 linguri zahar
- putina apa
- 3 foi gelatina
Mod de preparare
Blat: am separat albusurile de galbenusuri, pe care le-am batut spuma cu putina sare, apoi am adaugat zaharul si galbenusurile si le-am batut bine pana cand s-a topit zaharul. Pe rand am adaugat apa si faina cernuta in ploaie. Am amestecat bine cu o spatula, apoi aceasta compozitie am dat-o la cuptorul incins dinainte la 180°c pe care am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am facut testul cu scobitoarea la final.
Crema: am batut frisca cu zaharul pudra pana s-a legat, apoi am adaugat in ea ciresele din compot si capsunile taiate bucati mici, le-am incorporat si am pus gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic.
Blatul l-am taiat in 2, apoi pe un platou am pus cercul de la tava detasabila, apoi am asamblat. Am pus o parte de blat, am insiropat, am adaugat crema de fructe, apoi a doua parte de blat l-am insiropat.
Am facut o glazura astfel: am zdrobit capsunile cu blenderul, am adaugat intr-o craticioara cu putina apa si zaharul si le-am fiert pana s-a ingrosat. Peste glazura calda pe care am dat-o deoparte de pe aragaz am pus foile de gelatina care au fost tinute in apa si am amestecat bine pana s-au topit. Am turnat aceasta glazura deasupra tortului dupa care am ornat cu capsuni trase prin ciocolata topita la bain-marie si cu frisca amestecata cu putina ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|