Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 6 linguri cu varf faina
- 50 ml ulei
- un praf de sare
- 100 gr coacaze rosii si negre
- Crema:
- 250 gr ricotta
- 200 smantana pt frisca
- 3-4 linguri miere, depinde cat de dulce va place
- 1 lingura zeama de lamaie
- coaja razuita de la o jum de lamaie
- 1 plic gelatina
- 200 gr cirese fara samburi si taiate in jumatate
- Pt ornat:
- cirese si coacaze
Mod de preparare
Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul,mai amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina , amestecam usor de jos in sus, la final punem si coacazele.Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii.Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2.
Pentru crema batem frisca, apoi ricotta o amestecam bine cu mierea, coaja de lamaie si zeama de lamaie ,la urma le amestecam pana devin omogene. 1/3 din crema o punem intr-un alt bol.Adaugam ciresele in 2/3 din crema ramasa.Gelatina o hidratam conform instructiunilor de pe ambalaj apoi o topim pe baie de aburi.1/3 din gelatina o punem in crrema fara cirese iar restul in crema cu cirese.Punem un blat in forma de copt folosita, peste crema cu cirese si ricotta , punem peste al 2-lea blat iar deasupra crema ramasa. Ornam cu fructe si dam la rece minim 3 ore.Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cherry-ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|