Se spală roșiile și se șterg cu un prosop de hârtie.
Se spală măslinele, se scurg de apă și se șterg, de asemenea.
Se spală sub jet ușor de apă frunzele proaspete de busuioc/oregano și se zvântă.
Se mărunțesc feliile de șuncă de Praga. Se scoate mozzarela proaspătă din ambalaj, se scurge de lichid și se lasă să se usuce, înainte de feliere.
Se pun feliile pe platou, îmbinate cu partea de la bază și se ung cu cremă de brânză. Se presară mozzarella răzuită și se acoperă cu alte două felii de pâine, unse cu cremă pe parțile care se suprapun, pentru ca feliile să adere perfect unele de altele și să nu alunece.
Se ung cele două felii de pâine, din al doilea strat, cu unt moale, după care se presară uniform șunca de Praga mărunțită.
Se acoperă stratul de șuncă de Praga cu alte două felii de pâine, unse cu unt pe părțile care se suprapun. Se ung și aceste două felii cu cremă de brânză și se presară din nou mozzarella răzuită.
Se acoperă ultimul strat de mozzarella cu două felii de pâine toast, unse cu cremă pe părțile care se suprapun.
Se unge tortulețul de jur împrejur, cu cremă de brânză. se presară pe alocuri mozzarella răzuită și apoi se decorează cu jumătăți de mozzarella proaspătă, roșii cherry, măsline fără sâmburi și frunze proaspete de busuioc, sau oregano.
Se lasă în frigider 10-15 minute, înainte de servire.