Aperitiv tort Mozzarella

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
4 Ian 2020 | 2858 vizualizari
Aperitiv tort Mozzarella

Fac adeseori torturi aperitiv, iar din acesta am mai făcut, în urmă cu ceva timp, dar cu un alt decor. Pentru acest tort aperitiv am folosit Mozzarella proaspătă, dar și răzuită. Aș fi vrut să decorez tortulețul cu mozzarella de mici dimensiuni, dar nu mai era la vânzare, așa că am fost nevoită să folosesc ceea ce am găsit. Am făcut acest tortuleț înainte de Ajunul Bobotezei, ca să prelungesc puțin atmosfera sărbătorească din ultimele două săptămâni și pentru că aceasta a fost inspirația de moment. Tortul este făcut în principal pe bază de lactate, dar am folosit și un strat de șuncă de Praga, pentru mai multă consistență, pentru evitarea monotoniei gustative, dar și pentru un gust mai special.  

Ingrediente

  • 8 felii de pâine toast
  • 150 grame de mozzarella răzuită
  • 100 grame de mozzarella proaspătă
  • 200 grame de cremă de brânză
  • 4 felii de șuncă de Praga
  • 50 grame de unt moale
  • Pentru decor:
  • 100 grame de cremă de brânză
  • 100 grame de roșii cherry
  • 50 grame de măsline fără sâmburi
  • frunze proaspete de busuioc/oregano

Mod de preparare

Se spală roșiile și se șterg cu un prosop de hârtie.

Se spală măslinele, se scurg de apă și se șterg, de asemenea.

Se spală sub jet ușor de apă frunzele proaspete de busuioc/oregano și se zvântă.

Se mărunțesc feliile de șuncă de Praga. Se scoate mozzarela proaspătă din ambalaj, se scurge de lichid și se lasă să se usuce, înainte de feliere.

Se pun feliile pe platou, îmbinate cu partea de la bază și se ung cu cremă de brânză. Se presară mozzarella răzuită și se acoperă cu alte două felii de pâine, unse cu cremă pe parțile care se suprapun, pentru ca feliile să adere perfect unele de altele și să nu alunece. 

Se ung cele două felii de pâine, din al doilea strat, cu unt moale, după care se presară uniform șunca de Praga mărunțită.

Se acoperă stratul de șuncă de Praga cu alte două felii de pâine, unse cu unt pe părțile care se suprapun. Se ung și aceste două felii cu cremă de brânză și se presară din nou mozzarella răzuită.

Se acoperă ultimul strat de mozzarella cu două felii de pâine toast, unse cu cremă pe părțile care se suprapun.

Se unge tortulețul de jur împrejur, cu cremă de brânză. se presară pe alocuri mozzarella răzuită și apoi se decorează cu jumătăți de mozzarella proaspătă, roșii cherry, măsline fără sâmburi și frunze proaspete de busuioc, sau oregano. 

Se lasă în frigider 10-15 minute, înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tort Mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella

Aluatul: Intr-un bol, punem untul rece. Adaugam faina, sarea, praful de copt si incepem sa amestecam cu mana, pana consistenta este una nisipoasa, spre usor legata. Punem si apa, amestecam...

Citeste continuarea

Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata

Ouale se spala cu detergent de vase, se pun intr-o cratita cu apa, o lingura de sare si o lingura de otet. Se fierb circa 8-9 minute. Se mai lasa in apa clocotita, vreo 10 minute, dupa care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2020, 20:31
mmm ce fain arata!
la 04.01.2020, 20:33
Îți mulțumesc frumos, Daniela, pentru apreciere!
la 04.01.2020, 20:41
Adauga comentariu...
la 04.01.2020, 20:43
Imi place foarte mult, iar combinatia de ingrediente chiar este pe gustul meu!
la 04.01.2020, 21:07
Vio, iar ai venit...? Poate mă simpatizezi în mod special pe mine, de-mi faci vizite atât de dese...?

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking